Порошенко якщо продасть 5 канал, то тільки журналістам

Автор/джерело -  © Телекритика



Дата публiкацiї - 3.09.2010 20:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11326

Власник 5 каналу Петро Порошенко розпочав переговори з колективом каналу, кінцевою метою яких є перехід телеканалу у колективну власність.

«Ми починаємо переговори з колективом каналу для того, щоб запросити журналістський колектив в коло власників продюсерського центру, який виробляє продукт для 5-го каналу», - сказав власник каналу і голова наглядової ради Петро Порошенко під час підписання «Угоди про взаєморозуміння» з журналістським колективом 3 вересня в УНІАНі.

Порошенко повідомив, що журналісти займатимуться створенням громадської організації. Саме цю ГО як юридичну особу запросять до продюсерського центру як співвласника. «Ми робимо це для того, щоб підвищити відповідальність журналістського колективу, так і для того, щоб підвищити мотивацію. Це буде перший такий крок в українських електронних мас-медіа», - зауважив Порошенко.

Відповідаючи на запитання ТК, чи пропонували йому представники влади продати 5 канал, Порошенко зазначив, що безпосередньо йому вищі керівники держави жодного разу не пропонували продати канал, зате українські та іноземні інвестори виступали з дуже спокусливими пропозиціями.

«Але ми пішли в церкву, помолилися, і Господь захистив нас від спокуси. Я погоджусь продати канал тоді, коли у журналістського колективу буде достатньо коштів, для того, щоб викупити його», - сказав Порошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.