Андрухович назвав Ющенка засланим козачком

Автор/джерело -  © Gazeta.ua



Дата публiкацiї - 4.09.2010 12:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11331

Колишній Президент Віктор Ющенко, можливо, був засланим козачком, який, експлуатуючи український патріотизм або націоналізм, потурбувався про свої матеріальні інтереси.

Юрій Андрухович

До такої думки схиляється відомий український письменник Юрій Андрухович.

В інтерв'ю газеті "Сегодня" Андрухович сказав: "Він, ще будучи діючим Президентом, став настільки відверто допомагати Януковичу перемогти в другому турі, що я по-іншому побачив всю картину: можливо, це був якийсь засланий на 5 років козачок, який, експлуатуючи український патріотизм або націоналізм (можемо по-різному називати), дуже навіть непогано потурбувався про матеріальні інтереси сім'ї. Розіграв таку шароварну оперету і в результаті пішов на спокій з непоганим поповненням всіх своїх засіків. Я все більше і більше схиляюся до цієї, насправді, жахливої думки, тому що якщо це так, то Ющенко - не просто політичний шулер, який досить вдало розіграв свою партію, а якийсь пекельний руйнівник ідеалів".

Тоді, за словами письменника, між першим і другим туром, він однозначно вирішив, що йому не залишається нічого іншого, як голосувати за Юлію Тимошенко.

Відповідаючи ж на питання про причини підтримки Віктора Ющенка в першому турі президентських виборів, Андрухович сказав: "Я не відносився до тих, чия позиція була "проти всіх". В той же час я розумів, що у цієї людини немає жодних шансів перемогти. Просто я сподівався на те, що він займе, можливо, третє місце, і це зіграє свою роль в майбутніх розкладах. Цей випадок був класичним, коли вибирають менше зло. У 2004-му я голосував за нього як за добро, а в 2010-му як за менше зло".

Крім того, за словами письменника, не було в першому турі кандидата, якому б він довіряв більше, який би йому здався кращим, ніж Ющенко.

"Його прозахідна політична та ідеологічна лінія відповідала моїм переконанням, хоча її виконання було бездарним", - підкреслив Андрухович.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.