Тимошенко вважає, що влада фальсифікуватиме вибори

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.09.2010 13:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11344

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко попереджає про підготовку владою фальсифікації результатів виборів до органів місцевого самоврядування, використовуючи недосконалий механізм формування територіальних виборчих комісій (ТВК).

Про це повідомила прес-служба партії.

"Я хочу поінформувати про те, що зміни (до закону про місцеві вибори) були прийняті під контролем влади, а не під контролем демократичних процесів. Закон виписаній таким чином, що територіальні виборчі комісії будуть мати абсолютну більшість у своєму складі представників влади і владних партій", - сказала Тимошенко сьогодні на зустрічі з представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні.

Лідер партії "Батьківщина" також піддала критиці принцип утворення територіальними виборчими комісіями складів дільничних виборчкомів. "Так виписано це достатньо скрупульозно, і детально, а потім територіальні комісії за своїм баченням, а не за чітким партійним представництвом всіх політичних партій, формують дільничні комісії, тобто територіальні комісії – під повним впливом діючої сьогодні провладної команди", - зазначила вона.

На думку Тимошенко, зміни до закону не дадуть можливість демократичним партіям, зокрема, партії "Батьківщина" розраховувати на чесне пропорційне представництво у складі тервиборчкомів, що дозволить владі вплинути на результати виборів. "Наша команда, як і інші політичні команди, які знаходяться сьогодні в опозиції, можуть в дільничних комісіях мати те представництво, яке не дасть можливість впливати на чесне підведення підсумків голосування на кожній дільниці", - підкреслила лідер "Батьківщини".

На її думку, також неприпустимою є законодавча норма, яка передбачає можливість оскаржувати результати виборів лише через Центральну виборчу комісію, а не через суди. "Зовсім неприпустимим в цьому законі є те, що неможливо оскаржити в суді рішення дільничної виборчої комісії, територіальних комісій, а можна оскаржувати тільки до Центральної виборчої комісії. Суд законом повністю виключений з цього процесу", - пояснила Тимошенко.

"Центральна виборча комісію, ви добре знаєте, ще з президентських виборів має чітку перевагу політичної команди, яка сьогодні знаходиться при владі", - додала вона.

Тимошенко впевнена, що ці факти ставлять під сумнів можливість проведення чесних виборів до органів місцевого самоврядування. "Під великим сумнівом знаходиться чесність проведення виборів, чесність проведення цієї виборчої компанії", - резюмувала лідер "Батьківщини".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.