Росія – мати усіх водок світу

Автор/джерело -  © «Новий канал»



Дата публiкацiї - 13.10.2006 20:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1180

Росія хоче до Євросоюзу, принаймні усім своїм спиртом. У Москві кажуть, мають для цього усі підстави і не розуміють, чого досі європейці не купують їхній алкоголь.

Росія – мати усіх горілок світу, заявляє Москва і намагається переконати в цьому увесь світ, а передусім Євросоюз.

Прискіпливі європейці відмовляються вважати водку якісною. Росіяни переконують у протилежному.

Тетяна Шавучінська, експерт:
”У нас достаточно строгие стандарты по качеству водки. Причем эти стандарты распространяются и на один из ёё компонентов - на спирт”.

В Європі з горілкою - свої рахунки. Швеція, Фінляндія та Польща закликають вважати горілкою лише трунок, виготовлений з зерна, а не з картоплі або кукурудзи. Росіяни кажуть, що і тут попереду усіх, особливо європейців.

Юля, гід музею горілки:
”Происхождение этого напитка связано с тем, что на Руси был избыток зерна. А в той самой Европе - были виноградники. Поэтому можна считать, что водка - исконно русский напиток”.

Водка в Росії спокон віків у пошані. Є навіть горілчаний літопис. Історики доводять - вогняну воду в Московії пили ще у 15 столітті. Тоді напій називали “хлібним вином”, а його міць не перевищувала 20-ти градусів. Одне слово – брага.

Сучасним 40 градусам водка завдячує батькові хімічної таблиці елементів – Менделеєву. А європейці, зважаючи на історичний аспект, мали б тримати російську горілку у великій пошані.

Валерій Благоветський, московський фінансист:
”Мені здається, що європейцям варто консультуватися з росіянами, щодо якості горілки та її компонентів. Кожен має консультуватися з нами, бо ми п’ємо водку”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.