Нова влада столиці планує повернути евакуатори

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.10.2010 12:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11806

Київська влада має намір просити у Верховної Ради дозвіл на примусове транспортування і блокування коліс порушників правил паркування.

Про це пише газета "Комсомольская правда в Украінє".

Цього разу рішення повернути евакуатори мерія пояснює необхідністю очистити смуги, призначені для проїзду пасажирського транспорту, і привчити водіїв до порядку.

За словами начальника міського управління транспорту Євгена Водовозова, сьогодні такі смуги є на вулицях Саксаганського, Жилянській, Горького, Великій Васильківській, але всі вони зайняті припаркованими автомобілями, від яких без примусової евакуації не позбутися.

"Я про необхідність повернення евакуаторів говорив неодноразово, це потрібно було зробити ще вчора. Зараз вирішувати потрібно на державному рівні", - пояснив Євген Водовозов, пише видання.

Чиновник пропонує підняти це питання на найближчій нараді з членами уряду.

"Звільняти від неправильно припаркованих авто потрібно не тільки смуги для громадського транспорту, але і проїзди у дворах. Ми підготували зміни до Адміністративного кодексу України щодо стоянки і парковки автомобілів, і, якщо депутати їх підтримають, то евакуатори повернуться. У них є гостра необхідність, тому питання вирішиться найближчим часом. Але коли - точно сказати не можу. Зараз у нас є 30 евакуаторів, ми підтримуємо їх у хорошому стані. Виїжджають вони тільки за запитом екстрених служб, коли потрібно звільнити проїзд", - розповіла глава КП Київтранспарксервіс Олена Поліщук.

Примусову евакуацію автомобілів у Києві скасували в лютому 2009 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.