Орли Могильова шиють учасникам Майдану кримінальну справу

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 23.11.2010 12:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12189

МВС збирає матеріали для порушення кримінальної справи проти мітингувальників на Майдані.

Про це повідомив голова прес-служби МВС Володимир Поліщук.

За словами Поліщука, вчора вже були задокументовані факти, коли мітингуючі нанесли ушкодження автомобілям та факти провокації бійки з правоохоронцями.

Говорячи про поточну ситуацію, Поліщук розповів, що зараз співробітники громадської служби безпеки МВС складають протокол за порушення пікетувальниками правил проведення зібрань та мітингів. Також Поліщук заявив, що в МВС сподіваються, що пікетувальники добровільно виконають рішення суду щодо заборони проведення мітингів.

Цікаво, що на сьогодні в законодавстві відсутні норми, які б регламентували проведення громадських акцій. Проведення мітингів та масових зібрань регламентує лише відповідна стаття Конституції. Громадські зібрання може заборонити лише рішенням суду.

Як повідомляося раніше, вчора за позовом КМДА Окружний адмінсуд м. Києва заборонив проведення мітингів у зв'язку з візитом іноземних делегацій з 22 до 26 листопада.

Від “Аратти”: цікаво, як міліцаї можуть порушувати кримінальне переслідування людей за право, яке їм, громадянам, гарантує Конституція, а тим більше за якимись правилами, які є плодом фантазії їхнього керівництва?

З іншого боку можемо нагадати, що у Кримінальному кодексі існує покарання за такий злочин, як перешкоджання громадянам у їхньому законному праві на страйк. Адже по суті, підприємці, які зараз знаходяться на Майдані - страйкують, бо вони не є на своїх робочих місцях і висловлюють вмотивовані вимоги.

Отже, насправді, з правової точки зору і рішення суду, і дії міліції не тільки не відповідають фундаментальним основам демократії, а й сумнівні з позиціії чинного законодавства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.