Відстаємо, бо до нас мало їдуть

Автор/джерело -  © «Газета по-українськи»



Дата публiкацiї - 23.10.2006 19:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1242

Доволі скромні туристичні результати України пояснюють не відсутністю у нас привабливих для туризму місць. Їх удосталь. Шкодить українському туризму інше — відсутність нормальної державної політики, поганий закон “Про туризм” і неувага до в’їзного туризму.

Принаймні так вважають у Туристичній асоціації України.

— Візьмемо для прикладу Київ як найбільший туристичний центр держави, — каже президент асоціації Борис Вихристенко, 68 років. — Нібито вирішуючи проблеми із тиснявою на дорогах, міська влада заборонила проїзд екскурсійних автобусів до центральної частини міста. Західні туристи, переважно літні люди, не можуть доїхати ані до своїх готелів, ані до туристичних місць. Ми вже направили з десяток запитів. Реакції немає.

У країнах-лідерах світової індустрії туризму ставку роблять саме на залучення туристів з-за кордону. Для цього ухвалюють якнайсприятливіші закони. В Україні ж турфірми переважно займаються вивозом за кордон своїх громадян.

— Закон ”Про туризм” відверто лобістський, — зауважує Борис Вихристенко. — Він спрямований виключно на підтримку виїзного туризму. Це суто український винахід, бо такої практики немає ніде. Сподіваємося, що у Верховній Раді це зрозуміють і змінять закон.

На думку фахівця, серед $12 млрд прибутків України від туризму переважна більшість — це гроші українців, які були заплачені нашим же туристичним фірмам. Та й сама ця цифра викликає у Бориса Вихристенка великі сумніви.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.