Кілер мав бачити, що біля автомобіля проходили школярки...

Автор/джерело -  © “Високий замок”



Дата публiкацiї - 30.10.2006 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1301

28 жовтня батьки, родичі та друзі провели в останню путь 14-річну Марійку Куцинду. Вона стала випадковою жертвою вбивці, який підклав вибухівку під автомобіль генерального директора та власника ТзОВ “Ринок “Шувар” Романа Федишина.

Марійка Куцинда була схожа на квіточку

Марійка у той трагічний ранок, 26 жовтня, йшла у ліцей, тримаючи за руку свою сестричку – третьокласницю Катрусю. Вибуховою хвилею дітей відкинуло метрів на п’ятнадцять від підірваного автомобіля. Марійка отримала несумісні з життям поранення.

Загибель дитини потрясла львів’ян. На станції швидкої допомоги кореспонденту «ВЗ» розповіли, що навіть до всього звичні лікарі та санітари, які повернулися з місця трагедії, не могли зупинити сліз, згадуючи очі Марійки та її сестрички.

Тим часом розслідування встановило, повідомив «ВЗ» керівник Центру громадських зв’язків УМВСУ у Львівській області Денис Харчук, що підкладена під автомобіль Романа Федишина вибухівка мала тротилову «начинку» й керувалася дистанційно. Отож підривник знаходився десь поруч і натиснув на кнопку саме у той час, коли до автомобіля, після того як спрацювала сигналізація, підійшов Роман Федишин. Кілер мав бачити, що повз автомобіль проходять школярки...

“Підривник дійсно знаходився десь поруч, та міг не помітити дітей, спостерігаючи саме за Федишиним, який у цей момент підійшов до автомобіля, – каже начальник УМВСУ у Львівській області генерал-майор Віталій Максимов. – На жаль, ніхто з опитаних нами людей не бачив якоїсь підозрілої особи, отож не маємо фоторобота підривника. Та, думаю, днів за два-три я зможу повідомити вашій газеті нові суттєві факти з розслідування цієї справи”.

Коментарі для «ВЗ»:

Валерій Житков, ветеран СБУ, екс-начальник відділу боротьби з корупцією та оргзлочинністю УСБУ у Львівській області:
- А хто сказав, що діяв професіонал, який мав усе розрахувати перед тим, як натиснути на кнопку? У сьогоднішньому “бардаку” купити тротил у якогось прапорщика-пияка, який служить на військових складах, не проблема. А інструкцію з виготовлення вибухівки можна прочитати в Інтернеті. Згадайте, як нещодавно в Москві підірвали ринок, на якому торгували іноземці. Там також був вибуховий пристрій з тротиловою начинкою. Виготовили, як з’ясувалося, вибухівку студенти-хіміки, які жодного відношення до спецслужб чи саперної справи не мали.

Володимир Мальсагов, президент Агентства економічної безпеки:
- Думаю, автомобіль Федишина підривав професіонал. Аматори заклали б вибуховий пристрій з такою кількістю тротилу, що машину рознесло б на кавалки. А тут вибухівка знаходилася саме під сидінням водія, і її сила була розрахована на знищення людини, яка сяде за кермо. Не думаю, що вибухівка мала дистанційне керування. Її, швидше за все, приєднали до сигналізації. Наймані вбивці очікували, що Федишин підійде до автомобіля, увімкнеться сигналізація, і потужний вибух відправить його в інший світ. Та десь вони прорахувалися. Федишин виявився обережним і не став відмикати сигналізацію та відкривати автомобіль, коли вона спрацювала. Це його врятувало. Я переконаний, що Романа Федишина хотіли саме вбити, а не налякати. Думаю, через земельні питання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.