Біля узбережжя Туреччини зазнав аварії український суховантаж

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 31.10.2006 19:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1319

У Чорному морі поблизу узбережжя Туреччини зазнав аврії під час шторму український суховантаж “Лакі Тремп” (Lucky Tramp).

За даними турецького управління безпеки узбережжя і порятунку судів, на відстані 32 милі від узбережжя Туреччини судно запросило допомогу, оскільки у нього закінчилося паливо, виникли неполадки з головним двигуном. На борту суховантажа 16 моряків.

Після отримання сигналу в район, де був суховантаж, із Стамбула було направлено два буксири і рятувальний катер.

За даними турецького управління, о 10.45 місцевого часу (11.45 мск) з судном був встановлений радіозв’язок і отримана інформація про те, що несправність двигуна усунена і суховантаж, що перебуває в 12 милях від протоки Босфор, рухається до Стамбула. Проте через дві години стало відомо, що українське судно вже перебуває в 15 милях від Босфору, у нього знову вийшов з ладу двигун і його під впливом сильного вітру зносить у відкрите море.

За останніми даними турецького управління порятунку судів, через сильний шторм у морі турецькі буксири і рятувальний катер поки що не змогли прибути в район, звідки надійшов сигнал SOS. Представники управління попросили командування берегової охорони направити в район перебування українського суховантажа вертоліт для порятунку моряків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.