Жінки прощають охочіше, ніж чоловіки

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.02.2011 04:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13220

Останні дослідження науковців показали, що батьки готові пробачити практично все своїм дітям. При цьому жінки, в принципі, охочіше приймають вибачення в порівнянні з чоловіками.

Прощення потрібно заслужити

"Експеримент за участю 140 добровольців - батьків і дітей у віці від 17 до 25 років - довів: у жінок психологічно яскравіше виражена здатність до співчуття. Даний фактор стає вирішальним у вмінні прощати", - констатує Мейт Герейгордобіл, співавтор дослідження і викладач психології в Університеті Країни Басків.

Прикметно: дитині необхідний час, щоб пробачити. Так, після закінчення певного терміну, діти легко забувають про образу і не згадують зовсім. Батькам же досить побачити повне каяття в очах своїх дітей і вибрати для них належне покарання за провину. Тоді конфлікт буде вичерпано.

Автори дослідження стверджують, що у батьків, які часто прощали в житті, стосунки з дітьми дуже хороші і довірливі. При цьому і діти, і батьки на перше місце ставлять злагоду і порозуміння, підкреслює Герейгордобіл. Головну ж роль у прощенні відіграє співчуття.

А ось щодо відмінностей між чоловіками і жінками вчені натрапили на велику прірву. Незважаючи на те, що обидві групи воліють не затаювати злість і прощати, для представників сильної половини людства ухвалення подібного рішення лежить у площині більшої відповідальності і представляє більш складну справу.

Експерти також стверджують, що родинне оточення відіграє ключову роль у передачі етичних цінностей, повідомляють SifyNews.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.