Московські слідчі вже допитують читачів української бібліотеки

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 22.03.2011 18:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13490

Російські слідчі активізували розслідування кримінальної справи за фактом розповсюдження екстремістської літератури у Бібліотеці української літератури у Москві.

Як повідомило агентству УНІАН поінформоване джерело, працівники російських правоохоронних органів почали допит читачів бібліотеки, прізвища яких були відзначені в читацьких формулярах конфіскованих видань. У першу чергу увага приділяється колишнім військовослужбовцям, а також партійним або іншим високопоставленим чиновникам. Окрім того, було допитано всіх працівників бібліотеки, а деяких із них по кілька разів.

Згідно з інформацією джерела, слідчі досі не повернули жорсткі диски комп'ютерів і сервери. Таким чином, у бібліотеки немає свого сайту.

У свою чергу співголова Об'єднання українців Росії (ОУР) Валерій Семененко повідомив, що його двічі викликали на допит як свідка у кримінальній справі стосовно Бібліотеки української літератури у Москві. При цьому слідчі «постійно переконували, що Бандера і Шептицький — зрадники і прислужники Гітлера».

Як повідомлялося раніше, що 23 грудня 2010 року відділ боротьби з екстремізмом МВС Росії під час обшуку вилучив з Бібліотеки української літератури у Москві понад 50 книг для проведення психолого-лінгвістичної експертизи. Працівники міліції в електронному каталозі набрали слово «націоналізм» та вилучили кілька видань, в яких було виявлено це слово.

Представники української влади неодноразово заявляли про «стабілізацію» роботи бібліотеки, у той же час їхні слова також регулярно спростовувалися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.