Поблизу Кременчука встановлено пам'ятник загиблим козакам

Автор/джерело -  © Радіо Ера-FM



Дата публiкацiї - 2.11.2006 21:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1350

У Полтавській області неподалік Кременчука, на території Білецьківської сільради, де в 1625 році відбулася Куруківська битва запорозьких козаків з польсько-шляхетським військом, відкрито пам'ятник на честь загиблих козаків.

Як повідомили у прес-службі Полтавської обласної організації Української народної партії, було зроблено кілька залпів зі старовинної гармати, яку знайшли й відреставрували нащадки запорожців.

У відкритті монумента минулої п'ятниці взяли участь голова Ради з відродження українського козацтва, лідер Полтавської обласної організації УНП, керівник апарату Полтавської облдержадміністрації Сергій Соловей, заступник голови Полтавської обласної ради Петро Ворона, голова Кременчуцької райдержадміністрації Іван Панасенко та голова Кременчуцької райради Олександр Степаненко.

Відкриття пам'ятного знака стало першим ґрунтовним заходом, у якому бере участь Рада з відродження українського козацтва, створена нещодавно розпорядженням голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Асадчева, зазначили у прес-службі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.