Замість визнання Голодомору, антикризова коаліція пропонує святкувати подію, що послужила основою для голодомору на Україні

Автор/джерело -  © “Українська правда”



Дата публiкацiї - 4.11.2006 22:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1361

Представники КПУ Петро Симоненко, Валентин Матвєєв та Павло Цибенко пропонують повернути святкування 7 листопада як державного свята.

Відповідний проект змін до закону про працю зареєстровано в парламенті.

Поданим законопроектом передбачається встановити святковий день 7 листопада – "річниця Великої Жовтневої соціалістичної революції", а також виключити з переліку святкових і неробочих днів святковий день 2 травня – День міжнародної солідарності трудящих.

"За таких умов реалізація проекту закону не призведе до збільшення видатків бюджету або скорочення доходів бюджету, а також не викличе втрат робочого часу в галузях економіки", - йдеться в пояснювальній записці до закону.

"Слід зазначити, що святкові дні "7 і 8 листопада – річниця Великої Жовтневої соціалістичної революції" були передбачені частиною першою статті 73 Кодексу законів про працю України і були виключені, всупереч думці переважної частини населення, багатьох політичних і громадських організацій, із переліку святкових і неробочих днів", - наголошують автори.

Світле майбутнє незабарилося...

Комуністи стверджують, що "події 1917 року заклали основу незалежності України, її економічного, соціального і духовного розвитку".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.