“Аж” 200 дончан бажають відокремлення від “так званої держави Україна”

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 14.11.2006 13:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1422

13 листопада активісти громадського руху «Донецька республіка» в Донецьку на площі ім. Леніна збирали підписи за відділення Донбасу від України.

Михайло Чаплін - “Донбас-1980”

Як повідомляє «Остров» , підписи збирали протягом трьох годин. У центрі міста був встановлений намет, де проводився збір «автографів». Підтримати ініціативу «республіканців» виявили бажання 200 дончан.

Акція проходила під гаслами «Ні бандерівській окупації», «Зметемо помаранчевих фашистів» і т.д. в тому ж дусі. Причиною її проведення стали суботні заяви міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на з’їзді НСНУ, в яких, за словами організатора акції, Олександра Цуркана, глава МВС «закликав до збройного антидержавницького перевороту».

Як стверджує Цуркан, аналогічні заходи пройшли сьогодні в п’яти інших областях Східної України – в Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській, а також в Одесі. Кількість тих, що проголосували, там поки що не відома. Планується набрати 3 млн. підписів, необхідних для проведення референдуму. У Донецьку подібні акції організовуватимуться «в міру необхідності» протягом місяця, до отримання необхідних результатів.

На питання, чи не побоюється він правової відповідальності за, по суті, антиконституційну діяльність, Цуркан відповів: «Я не визнаю української Конституції і так званої держави Україна».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.