Росія хоче повністю газовий сектор або всю ГТС України

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 20.07.2011 20:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14678

Найближчим часом РФ навряд чи приєднається до модернізації української газотранспортної системи.

Таку думку висловив незалежний енергетичний експерт Володимир Саприкін, коментуючи початок модернізації "Уренгой-Помари-Ужгород".

"На мою думку, поки що Росія вичікує і вона хоче все: або увесь газовий сектор, або всю ГТС. Вона не бажає третього учасника... Найближчим часом Росія навряд чи приєднається до модернізації", - сказав експерт.

Також експерт відповів на уточнююче запитання, наскільки важливим є початок модернізації газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

"Це, дійсно, важливо і ми бачимо, що ЄС приймає участь і таким чином він підтримує Україну в тому, що Україна збереже більшу частину обсягів транзитного газу. Тобто це значною мірою і політичний крок. Значить, Європейський союз розраховує, що газ буде постачатися через Україну і він у цьому впевнений", - зауважив Саприкін.

Нагадаємо, 19 липня стартувала реалізація проекту "Модернізація та реконструкція магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород". До проекту долучилися Європейський банк реконструкції та розвитку та Європейський інвестиційний банк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.