КМДА заборонила будівництво в історичній частині Києва

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.07.2011 15:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14753

Документи щодо знесення торгово-офісного центру на вул. Хмельницького, 7 над станцією київського метрополітену Театральна перебувають у суді, а забудовник не має дозволу на виконання будівельних робіт, йдеться у повідомленні КМДА.

"Зараз всі документи, в тому числі і щодо знесення ТОЦ на Хмельницького, 7, перебувають в суді, а забудовник не має дозволу на виконання будівельних робіт", - сказав заступник голови Київміськдержадміністрації Михайло Кучук.

Як йдеться у повідомленні КМДА, згідно з дорученням голови адміністрації Олександра Попова, в Києві перевірили конфліктні об'єкти будівництва. За словами Кучука, влада зробила все можливе, в рамках своїх повноважень, для того, щоб скандальні будівництва міста було зупинено.

При цьому в повідомленні наголошується, що тимчасова комісія з перевірки об'єктів, які будуються в центральній історичній частині Києва, виявила низку порушень різного характеру і скерувала свої висновки до правоохоронних органів, прокуратури та суду.

"Нам вдалося зупинити будівельне беззаконня в місті, проте, в основному тільки щодо рішень, які видані недавно. Безумовно, дуже важко припинити те, що зводять за рішеннями, які було видано п'ять років тому", - наголосив чиновник.

При це заступник голови КМДА зазначив, що міська влада оперативно реагує на сигнали про порушення при будівництві і з виїздом на місце з'ясовує всі обставини.

Як повідомлялося, комісія з перевірки об'єктів, що будуються в центральній історичній частині Києва, на відповідність до державних будівельних, санітарних та екологічних норм дійшла висновку, що будівництво торгово-офісного центру біля станції метро Театральна має бути зупинено, зведену споруду демонтовано, а на її місці має бути відновлено сквер з благоустроєм території за рахунок забудовника.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.