День ВДВ в Росії відзначили масовими погромами, бійками та стріляниною

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 3.08.2011 12:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14799

Правоохоронні органи Росії підводять невтішні підсумки святкування Дня ВДВ, яке пройшло напередодні.

Усього в різних містах Росії були затримані за бійки понад 100 десантників, які в п'яному стані трощили ринки, били кавказців, омонівців і навіть одне одного.

2 серпня, в Москві десантники спробували штурмом взяти торговий центр.

Між колишніми військовослужбовцями і торговцями неслов'янської зовнішності виник конфлікт на площі біля Київського вокзалу. Продавці квітів у пошуках притулку втекли в будівлі центру. Туди кинулася велика група десантників.

Охорона торгового центру не пустила їх всередину. Однак "блакитні берети" намагалися штурмом взяти двері будівлі.

Найбільша бійка, що закінчилася кримінальними справами та госпіталізацією декількох потерпілих, сталася в Астрахані. Колишні десантники прийшли на міський ринок "Великі Ісади", де торгують, в основному, вихідці з кавказьких республік, і влаштували там погром.

Очевидці розповіли, що група нетверезих "блакитних беретів" відокремилася від основної маси і намагалася пройти маршем через ринок. Агресивна поведінка десантників поблизу мечеті викликала невдоволення місцевих жителів і торговців-кавказців.

Конфлікт переріс у бійку, в якій постраждали не менше 20 людей. У хід пішли палиці та каміння. Свідки запевняли навіть, що чули постріли, але даних, що хтось отримав вогнепальні поранення, поки немає.

За даними УМВС, бійка була припинена співробітниками поліції.

"На місці події було затримано більше 25 осіб. Регіональне УМВС проявить принциповість і об'єктивність щодо розслідування кримінальної справи. Винні будуть покарані", - наводить прес-служба коментар т.в.о. начальника УМВС Росії по Астраханській області Олега Свіріна.

За попередніми даними регіонального мінохоронздоров'я, за підсумками НП у лікувальні заклади міста були госпіталізовані 12 осіб, з яких семеро госпіталізовані в Кіровську лікарню, ще п'ятеро - в Олександро-Маріїнську обласну клінічну лікарню.

Слідче управління МВС Росії по Астраханській області порушило кримінальну справу за фактом масової бійки, повідомила в середу прес-служба відомства. Заяви в поліцію на даний момент подали два постраждалих.

Кримінальну справу порушено за статтею 213 КК РФ (хуліганство), яка передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до семи років.

Джерело в правоохоронних органах регіону повідомило, що серед постраждалих, в основному, виявилися самі колишні десантники, оскільки їх в бійці брало участь явна меншість, а також кілька співробітників поліції, які намагалися припинити безлади.

У Казані за підсумками бійки на овочевому ринку в Ново-Савиновському районі затримано близько 40 осіб. Всього близько 70 десантників, переважно останніх років демобілізації, відзначаючи День ВДВ, брали участь в погромі.

"В основному це були молоді люди останніх років демобілізації. На оптово-овочевому ринку в Ново-Савиновському районі Казані вони громили прилавки, влаштували бійку з торговцями", - сказав співрозмовник агентства. Поліцейські, швидко прибули на місце, затримали частина тих, хто брав участь у заворушеннях , деяким вдалося втекти з місця події.

Тим часом, за даними Міської станції швидкої медичної допомоги, після бійки допомога знадобилася дев'ятьом потерпілим, чотири людини були госпіталізовані в різні клініки Казані.

У Липецьку десантники, як і в ряді інших міст, спочатку попрямували до Центрального ринку, де, кавказці і так не з'являються 2 серпня. У підсумку "блакитні берети" відібрали кілька динь у продавщиць слов'янської зовнішності і пішли геть.

Втім, потім вони знову завітали на ринок: близько 20 десантників перекрили вихід на вулицю Папіна і почали розгойдувати припарковані автомобілі.

У Воронежі десантники-ветерани несподівано побилися між собою. Бійка сталася в Кольцовському сквері, де зазвичай концертом і танцями відзначають День ВДВ. Тепер слідчі вивчають відеозаписи, щоб встановити винуватців.

Всього затримано близько 15 осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.