В Україні сьогодні відзначається Всенародний День Батька

Автор/джерело -  © УНН



Дата публiкацiї - 18.09.2011 15:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15243

У третю неділю вересня в Україні відзначається Всенародний День Батька, який поки що не став офіційним святом. Цього року він припадає на 18 вересня.

З пропозицією введення цього дня в Україні виступили представники МГО "Міжнародний Центр Батьківства", започаткувавши у жовтні 2006 року Громадську ініціативу "День Батька".

В рамках цієї ініціативи було зібрано 10 тис. підписів від громадян під листом до Президента України з пропозицією ввести День Батька на державному рівні. Також 2007 року було проведено у Львові, Кіровограді та Дніпропетровську регіональні громадські форуми представників державних, громадських і релігійних організацій "Роль чоловіка як батька в сім’ї та суспільстві".

Ідея введення Дня Батька була широко підтримана громадськістю. 2008 року Міністерство у справах сім’ї, молоді і спорту у співпраці з громадськістю підготувало проект указу Президента України "Про день батька", що було схвалено Гуманітарним урядовим комітетом при Кабінеті Міністрів України. Але в грудні 2008 року КМУ, посилаючись на фінансову кризу, відклав ухвалення рішення з ряду указів до покращення економічної ситуації в країні. Серед них був і згаданий указ.

Тому, за ініціативою МГО "Міжнародний Центр Батьківства", від імені представників громадських і релігійних організацій учасників Першого всеукраїнського форуму Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім’ї та відповідального батьківства 18 вересня 2009 року оголосив третю неділю вересня Всенародним Днем Батька в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.