Суддя Кіреєв дав Тимошенко право сказати останнє слово експромтом

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.09.2011 15:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15376

Головуючий у справі суддя Родіон Кірєєв фактично позбавив Юлію Тимошенко права на виголошення останнього слова у судовому процесі та оголосив про видалення суду до нарадчої кімнати для оголошення вироку у справі екс-прем’єра орієнтовно до 11 жовтня.

Натомість суддя не назвав точну годину, о котрій почнеться остання стадія судового розгляду справи Тимошенко – оголошення вироку.

"Я не відмовляюся від свого заключного слова, Я прошу надати час нам з захисниками, щоб ми мали можливість проаналізувати останню позицію обвинувачення, яка була оголошена. Не даючи мені права підготуватися до останнього слова, вивчити стенограму виступу у судових дебатах прокурорів та представника цивільного позивача, ви позбавляєте мене права на слово. Я позбавлена права підготуватися до заключного слова і позбавлена заключного слова. І ви, виконуючи свою владу, позбавили мене цього права", - заявила Юлія Тимошенко сьогодні після перерви у судовому засіданні, коди суддя декілька разів звертався до неї, наполягаючи виступити із останнім словом.

Суддя пояснив свою позицію тим, що нібито надвів стороні захисту достатньо часу для підготовки. На це Юлія Тимошенко відповіла, що два тижні перерви в судовому засіданні було взято для сторони обвинувачення, а не для захисту, який протягом цього часу завершував вивчення матеріалів справи.

"Якщо ви відмовите мені у праві підготуватися до заключного слова та виголосити його, то ви доведете, що правосуддя тут нічого не варте. Це просто перехід за межу, яку ви перетинаєте", - заявила .

Юлія Тимошенко переконана, що позбавлення її можливості підготовки до заключного слова пов’язано із графіком пришвидшення судового процесу, який контролюється владою і від якого суддя не хоче відступати. "За це вам доведеться відповідати. Хочете позбавляти – позбавляйте! Це ваша влада", - сказала наостанок екс-прем'єр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.