Віктор Балога очолив “Нашу Україну”

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 7.12.2006 22:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1610

Головою політради партії “Наша Україна” з третьої спроби голосування обрали Віктора Балогу. Роман Безсмертний, який раніше обіймав цю посаду, став головою виконкому партії.

Кандидатуру пана Балоги, який також є керівником секретаріату Президента, запропонував Віктор Ющенко.

"За" Балогу проголосувало 112 осіб, проти - 3 утрималося - 24, повідомляє Кореспондент.net.

Головою виконкому за пропозицією Балоги обраний Безсмертний. За це рішення проголосувало 160 осіб, проти - 2, утрималося 4.

Також, Рада партії Народний Союз Наша Україна вибрав Президію в кількості 14 осіб.

Зокрема, до складу Президії увійшли: Роман Безсмертний, Борис Безпалий, Віктор Балога, Віктор Бондар, Степан Барна, Іван Васюник, Лілія Григорович, Юрій Єхануров, Павло Качур, Ксенія Ляпіна, Юрій Павленко, Юрій Ключковський, Віра Ульянченко та Арсен Аваков.

На засіданні був присутнім почесний голова партії Президент України Віктор Ющенко, який в своєму вступному слові заявив про те, що "зараз у партії організаційний період".

Як повідомили Бі-Бі-Сі учасники засідання політради, Віктор Ющенко запропонував кандидатуру Балоги як тимчасову, на кілька місяців. Після цього, вважає він, на з"їзді партії "Наша Україна" має бути обрано постійного керівника Ради партії.

Ющенко запропонував, щоб через 2,5-3 місяці відбувся з’їзд Нашої України, який би обрав голову Ради. Він висловив переконання, що голову Ради партії можна вибрати тільки на з’їзді партії і для цього потрібно внести зміни до партійного Статуту.

Пропонуючи кандидатуру Балоги на голову Ради партії, Ющенко зазначив: "Я пропоную на голову Ради на період 2,5-3 місяці Балогу, якщо той погодиться".

Також Ющенко в своєму вступному слові звернув увагу членів Ради на те, що "сьогодні потрібно відійти від персоніфікації і говорити про принципи, і тільки тоді на з’їзді ми вийдемо на персону, обговоривши це питання на місцях".

Почесний голова партії запропонував провести на місцях, у регіонах України місцеві форуми і дати оцінку роботі партії. "Потрібно вивчити це питання стану партії від низів до вищого ешелону", - заявив Ющенко, зазначивши, що з’їзд, який відбудеться через 3 місяці, дасть відповіді на всі питання і стане у партійному житті "новим етапом".

Нагадаємо, до цього відбулося відкрите голосування членів ради за кандидатуру голови ради. Віктор Балога набрав 105 голосів, проти 6, утрималося 42. Роман Безсмертний отримав повну підтримку 80 членів ради, проти 10, утрималося 63. Павло Жебрівський набрав 37 голосів, 13 проти і 60 утрималося.

Оглядачі кажуть про те, що така тактика Віктора Ющенка зумовлена його сподіваннями на те, що у лютому-березні новим головою ради партії стане екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Однак, відомо, що пан Луценко також веде переговори із низкою політиків про створення нової політичної сили.

Після голосування стосовно обрання голови Ради партії “Наша Україна”, голови Центрвиконкому і Президії партії народний депутат України Олександр Третьяков взяв слово і сказав: “Заявляю про те, що я виходжу зі складу Ради партії, при цьому залишаюся членом партії і членом фракції “Наша Україна”.

Третьяков не став пояснювати у своїй заяві свій крок.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.