Учені створили надшвидку пам`ять

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 12.12.2006 13:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1652

Група американських учених, до числа яких увійшли фахівці з IBM, Macronix і Qimonda, оголосила про створення нового типу модулів пам'яті. Завдяки цій розробці, що отримала назву PRAM (пам'ять із зміною фази), тривалість і швидкість роботи плеєрів, мобільних телефонів і цифрових камер істотно зросте, повідомляє AFP.

512 Мб PRAM (прототип Samsung)

Як заявляють винахідники, швидкість роботи створених модулів PRAM (Phase-change Random Access Memory) перевершує аналогічний показник флэш-пам'яті (найбільш поширений тип пам'яті, використовуваний при створенні мобільників, плеєрів і т.п.) в 500 - 1000 разів. При цьому за рівнем енергоспоживання PRAM істотно економічніше флеш - новий винахід споживає в два рази менше електроенергії.

За інформацією видання Techworld, у продажу подібні модулі пам'яті з'являться не раніше 2008 року. Варто відзначити, що подібними розробками займаються й інші компанії, наприклад - корейська Samsung, фахівцям якої вдалося створити прототип PRAM, що працює зі швидкістю, що в 30 разів перевищує аналогічний показник флеш-пам'яті, повідомляє Lenta.Ru.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.