Ліс валять... Одеський опозиційний телеканал опинився просто не в тому місці

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 2.02.2012 14:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16526

Співробітники Міністерства внутрішніх справ розблокували вхід у будівлю, в якій розташований опозиційний телеканал “Новая Одесса”.

Силовики заявили, що перевіряють власників будівлі, в якій опозиційний телеканал орендує приміщення.

"Це все-таки співробітники МВС. Нам сказали, що операція з блокування будівлі пов’язана з порушенням кримінальної справи стосовно посадових осіб облспоживспілки", - повідомив головний редактор телекомпанії Сергій Братчук.

При цьому він висловив недовіру даному аргументу, додавши, що, на його думку, силовики відмовилися від початкових планів завдяки втручанню журналістів, які оперативно розповсюдили інформацію про блокування телерадіокомпанії.

Він додав, що журналістів телекомпанії допустили до робочих місць, правоохоронці піднімалися в редакцію на п’ятий поверх, але яких-небудь дій там не проводили.

У свою чергу, представник управління МВС в Одеській області Володимир Шаблієнко заявив, що блокування приміщення було пов’язано з проведенням слідчих дій в офісах облспоживспілки. Він зазначив, що наразі співробітники каналу перебувають в приміщенні редакції, їхній роботі міліція не перешкоджає.

За його словами, названі заходи (обшук) проводять співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС в області. Шаблієнко також заявив, що співробітників телекомпанії ніхто не затримував.

Як повідомлялося раніше, сьогодні вранці в Одесі були заблоковані входи і виходи в будівлю на Фонтанській дорозі, 11, де розташована ефірна студія, апаратні монтажі і редакція телеканалу Новая Одесса.

Як повідомляв головний редактор каналу Сергій Братчук, "невідомі у чорній формі і масках з’явилися в будівлі до початку робочого дня, близько 8:00". Співробітники правоохоронних органів нікого не впускають і не випускають, повідомляв він.

У телекомпанії, близькій до партії Фронт змін, ситуацію, що склалася, назвали спробою захоплення опозиційного каналу. Те, що відбувається, на каналі пов’язують як з політикою “Новой Одессы” щодо нинішньої влади в цілому, так і, зокрема, з подіями навколо одеського заводу Стальканат-Силур.

Від “Аратти”: прочитавши підозрілі пояснення міліцаїв, чомусь пригадалося популярне за часів Берії прислів’я: ліс валять - трски летять. У ті часи, лісоповал - був найпопулярнішим місцем "виховання працею" у сталінських концтаборах. Однак це прислів’я стосувалося не лісоповалу, а тих зеків, які потрапили у концтабір виключно через "класове чуття" працівників НКВД.

От і виникло в нас логічне питання: чи не є маски-шоу в арендодавця стимулом для його рішення про припинення аренди? Напередодні виборів, наприклад.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.