Харків позбавляється організаторів Голодомору

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 12.12.2006 15:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1654

Оргкомітет з питань вшанування жертв голодоморів ініціюватиме розгляд питання про перейменування декількох харківських вулиць.

Черга за хлібом до магазину мережі “Торгзін”. Харків, 1933 р.

В Харківській області розпочалася підготовка заходів до 75-річчя Голодомору 1932-1933 рр. в Україні. І хоча ця дата відзначатиметься у 2008 році, часу, за словами першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Бабаєва, залишилося не так вже й багато, повідомляє офіційний сайт обласної держадміністрації.

На засіданні оргкомітету з підготовки та проведення заходів щодо вшанування та увічнення пам’яті жертв голодоморів і політичних репресій розглядався проект плану заходів на 2007-2008 роки.

Зокрема обговорювалися питання щодо фінансування заходів. За приблизними підрахунками в обласному бюджеті на 2007 та 2008 роки потрібно буде передбачити близько 250 тисяч гривень. Ці кошти будуть спрямовані на видання та придбання книг, присвячених трагедії, проведення Міжнародної конференції, організацію лекцій, випуск газети і т.і. Володимир Бабаєв, який головував на засіданні, закликав ретельніше підготувати кошторис і оперативно надати його на розгляд комісій обласної ради.

Була також підтримана пропозиція звернутися до Харківської міської влади з ініціативою щодо перейменування певних вулиць обласного центру, які носять імена людей, причетних до організації голодомору в Україні. На думку членів Оргкомітету, тепер для цього є всі підстави, адже прийнятий Закон "Про Голодомор 1932–1933 років в Україні". Зокрема мова йшла про перейменування вул. Петровського, вул. Якіра, проспекту Постишева та Косіора.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.