Внука Піночета відправлено у відставку за антикомуністичну промову на похоронах діда

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 14.12.2006 15:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1673

Внук покійного колишнього президента Чилі Аугусто Піночета був звільнений з армії за промову на похоронах діда.

Аугусто Піночет Моліна

Виступаючи на церемонії прощання, Аугусто Піночет Моліна поставив покійному в заслугу силове придушення "марксистської моделі" і зміщення законно обраного уряду соціаліста Сальвадора Альєнде в результаті перевороту 1973 року, повідомляє Lenta.ru.

Внук екс-президента також піддав критиці суддів, що намагалися притягати Піночета до відповідальності за злочини проти людства.

Раніше президент Чилі Мішель Бачелет заявила, що Піночет-молодший, будучи капітаном армії, не має права робити політичні заяви при виконання службових обов`язків і у військовій формі. Представники чилійського Міністерства оборони підтвердили, що він допустив серйозне порушення військової дисципліни.

За деякими даними, Піночет Моліна мав намір за власним бажанням піти у відставку. Проте офіційні джерела спростовують це повідомлення, підкреслюючи, що він був звільнений саме через свій виступ на похоронах діда.

Нагадаємо, церемонія похоронів колишнього президента, який помер минулої неділі, пройшла в чилійській столиці Сантьяго у вівторок. До похоронів труна з тілом була виставлена в каплиці Військової академії, і за два дні попрощатися з Піночетом прийшли близько 60 тисяч осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.