Спотворення центру столиці триває. Столична влада повирубувала дерева на Хрещатику

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 6.06.2012 15:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17612

На центральній вулиці Києва масово вирубали дорогі молоді липи, кілька років тому спеціально привезені з Німеччини. В результаті головна вулиця країни і зовсім ризикує залишитися без дерев.

За останні два тижні на Хрещатику - від Бессарабської до Європейської площі - було зрубано як мінімум 94 дерева: 70 дерев уздовж дороги по парному і непарному боку вулиці, а також 24 дерева по непарній стороні біля будинків, повідомляють «Комментарии».

При цьому замість нових саджанців на місці зниклих деревець з’явилися клумби з чорнобривцями.

Зазначимо, що значна частина зрубаних дерев — молоді липи віком до 7 років. Нагадаємо, що у квітні 2007 року на Хрещатику комунальні служби висадили 35 саджанців липи сорту «Лорберг», закуплених у Німеччині. При цьому, за повідомлення ЗМІ, вартість кожного саджанця досягала 650 євро, тоді як звичайна українська серцелиста липа у вітчизняних розплідниках коштує близько 40-50 грн за штуку.

Щоб звільнити місце для німецьких лип, на центральній вулиці української столиці тоді були вирубані каштани. Міська влада мотивувала таке рішення тим, що липи стійкіші до хвороб і шкідників. Також влада посилається на те, що дерева гинуть через потрапляння великої кількості солі, яку комунальні служби використовують взимку для боротьби зі снігом і льодом.

В результаті головна вулиця країни і зовсім ризикує залишитися без дерев.

Нагадаємо, що на початку травня цього року почав діяти новий порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах. Згідно з ним, забудовники отримали ще більше можливостей самовільно зрізати зелені насадження без будь-яких додаткових дозволів місцевої влади. Також нагадаємо, що видалити зелені насадження можна було тільки за рішенням виконавчого органу місцевої ради на підставі спеціально виданого ордера.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.