Грузія виявилась найменш корумпованою державою у Європі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.07.2012 13:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17913

99% громадян Грузії минулого року жодного разу не стикалися з вимаганням хабара. За цим показником Грузія перша в Європі

В Грузії всі поліцейські дільниці - ПРОЗОРІ, як і діяльність влади...

Громадяни Грузії стикаються з корупцією рідше, ніж жителі країн ЄС. Такі результати дослідження про стан корупції в країні, представленому нещодавно в Тбілісі, повідомляє Expres.ua.

У презентації дослідження взяли участь посол ЄС в Тбілісі Філіп Дімітров і заступник міністра юстиції Грузії Георгій Вашадзе.

У дослідженні наголошено, що 99% громадян Грузії минулого року жодного разу не стикалися з вимаганням хабара і за цим результатом Грузія є першою в Європі. Дослідження проводили організації IBRD, IDEX, Міжнародна прозорість - Грузія і ЄС.

Серед країн-кандидатів на членство в НАТО Грузія є найменш корумпованою. Громадяни країни, у порівнянні з громадянами ЄС, в середньому в чотири рази рідше зустрічаються корупцією у повсякденному житті, говориться в документі. 77% учасників дослідження позитивно оцінили дії уряду проти корупції.

"Грузія фактично змінила уявлення про те, що нібито перемогти корупцію дуже складно. Якщо захотіти, то немає нічого неможливого. Відповідно, у нас є конкретні результати", - заявив Вашадзе.

Філіп Дімітров відзначив, що Грузія змогла перемогти корупцію, в країні є високий рівень демократії. Він також заявив, що Грузія є однією з найбезпечніших країн. "Грузія успішно бореться з корупцією, що дуже важливо не тільки для Грузії, але і для інших країн, тому що Грузія є хорошим прикладом для них", - сказав Дімітров.

Варто також при цьому нагадати, що Україна, в її нинішньому стані, за рівнем корупції посідає 152-е місце зі 182 країн світу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.