Барбара Брильська знялася в українському фільмі “Дивне Різдво”. Прем`єра - в неділю, 7 січня

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.01.2007 20:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1842

7 січня на телеекранах України - прем`єра нового двосерійного українського фільму “Дивне Різдво” з відомою польською актрисою Барбарою Брильською.

Знімають сцену у психіатричній лікарні. Поряд із Барбарою Брильською — київська акторка Олеся Власова. Вона грає медсестру Любашу

Стрічку зняв український режисер Максим Паперник, повідомомляє “Газета по-українськи”.

Головну роль він довірив відомій польській актрисі Барбарі Брильський. Зйомки проходили під Києвом, - у Ворзелі, у клубі санаторія “Україна”.

— Брильська просить казати їй ”ти”, — розповідав під час зйомок Максим Паперник. — Я шокований тим, що вона погодилася у нас зніматися. Жартуючи запропонував продюсерові Олексієві Гончаренку запросити її на головну роль. Він погодився. Хоча Брильська — високооплачувана актриса.

Останні роки Барбара майже не знімається у кіно.

— У фільмі “Дивне Різдво” я граю старушку Ольгу Самойлову, — каже Брильська. — У неї є велика мрія — засипати штучним снігом усе місто. Бо справжнього люди не бачили вже багато років. У 18 років моя героїня вийшла заміж за олігарха з трьома дітьми. Після смерті чоловіка діти садять її у психушку. Шукають, куди заховала батькові гроші.

— Я знімаюсь у кіно, коли закінчуються гроші на банківському рахунку, — розповідала далі Брильська, курячи цигарку за цигаркою. — Ось і зараз я не маю грошей. Майже, — додає зі сміхом. — На зйомки погодилася, бо режисер приїхав до мене на дачу: з квітня до осені я живу в селі Ґульчево, за 70 кілометрів від Варшави, — пояснює. — Максим попросив: ”Можна, я до вас приїду?”. По телефону він мені здався трохи молодшим. І дуже наївним. Кажу: ”Приїжджай, тільки я на дачі”. Максим приїхав — високий, чорнявий, жагучий! Привіз сценарій польською мовою. Я прочитала його за два вечори. І погодилася.

Роль олігарха грає Богдан Ступка. До речі. У “Дивному Різдві” зіграє ще одна актриса, з якою Брильська знімалась у Рязанова – Лія Ахеджакова.

Роль психа на ім’я Мойсей дісталася російському акторові Ігорю Письменному.

Як відомо, свого часу Барбара Брильська зіграла у фільмі Ельдара Рязанова “Іронія долі або З легким паром!”. Роль Наді принесла їй несамовиту популярність. Зрештою, актриса, якій вже виповнилось 65, останні роки майже не знімається у кіно. Тому всі були приємно здивовані, що вона погодилась на пропозицію молодого українського режисера.

Барбара Брильська має 23-річного сина Людвіга. 1993-го в автокатастрофі загинула її 20-річна донька, теж Барбара. Вона була моделлю у паризькому агентстві. Якраз збиралася грати головну роль у фільмі “Вогнем і мечем”...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.