Провокація влади проти «Свободи» поки провалилася [відео]

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.10.2012 23:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18611

Працівники СБУ в Івано-Франківську відпустили затриманих раніше чиновників.

Балагуру, Онуфріїва та Гаркота затримало СБУ

На вулиці Січових Стрільців сьогодні відбулося досі не бачене в Івано-Франківську дійство.

Як ми вже повідомляли, сьогодні ввесері працівники СБУ затримали главу фракції "Свобода" в міськраді Романа Онуфріїва, директора департаменту архітектури та містобудування Олега Гаркота та забудовника Володимира Балагуру.

На місці події зібрався натовп, в якому чимало депутатів. Силовики нікому нічого не пояснювали. Не реагували і на депутатські посвідчення, повідомляє місцевий сайт «Репортер».

Як говорять у натовпі, цим трьом затриманим підкинули наркотики та гроші. Як передають журналісти «Репортера», які знаходяться на місці подій, там були розсипані долари, саме їх, начебто, виявили у затриманих.

"Свобода" перекрила вулицю своїми агітаційними палатками.

Депутати намагалися прорвати ряди силовиків штурмом, останні застосували сльозогінний газом.

Як стало відомо, Олега Гаркота забрала «швидка», поїхав з ним на машині і працівник СБУ.

Допоки натовп відходив від сльозогіннного газу, силовики посадили Володимира Багаруру та Романа Онуфіріїва у машину та намагалися поїхати.

Натовп не дав їм цього зробити. Вони в`їхали у арку в одному з дворів на будинку Січових Стрільців, 70, та закрилися решіткою. Натовп намагався виламати цю решітку.

За неофіційною інформацією СБУ, яке затримало посадовців, - з Києва. Прес-служба СБУ в області поки що нічого не коментує.

Як щойно стало відомо, натовп таки вирвав решітку, яку закриваала вхід в арку. Але далі їх не пускають силовики - стоять зі сльозогінними балончиками.

На місце подїї под`їхав голова обласної ради Олександр Сич - його силовики пропустили у двір.

Серед натовпу - депутати міської та обласної ради, забудівники, та народний депутат Зіновій Шкутяк. Повідомляється, що серед натовпу ходить багато представників різних силових структур.

Секретар міської ради Руслан Марцінків через гучномовець називає все це політичним замовленням. Звинувачує партію влади та одного з кандидатів у народні депутати.

Як щойно стало відомо, з арки вийшли голова обласної ради Олександр Сич, Володимир Балагура та Роман Онуфріїв. Затриманих Балагуру та Онуфріїва силовики відпустили.

Сич закликав натовп розійтися до домівках. Також додав, що завтра Роман Онуфріїв з приводу цього інциденту дасть прес-конференцію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.