У Луцьку міліція тисне на журналістів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 13.10.2012 18:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18653

Шеф-редактора телеканалу «Аверс» Наталку Московку та головного редактора газети «Аверс-прес» Андрія Лева викликали до УМВС у Волинській області для допиту у статусі свідків у кримінальній справі.

Як заявила керівник СЗГ УМВС у Волинській області Оксана Блищик, журналістів запросили до слідчого управління УМВС України у Волинській області і допитали як свідків у кримінальній справі, порушеній за фактом хуліганських дій в офісі кандидата в народні депутати, представника Європейської партії України Олени Голєвої.

Власне, лише Московку допитували понад півтори години. Вона дивується, з яких міркувань її викликали до міліції. Під час цих подій вона перебувала на робочому місці, а знімальна група телеканалу туди також не виїздила.

«Маємо факт такий, що порушена кримінальна справа. Я не можу розголошувати подробиці допиту, але можу з упевненістю сказати,що ми маємо факт тиску на журналістів, факт втручання у роботу ЗМІ», – заявила Московка.

Вона стверджує, що це пов’язано із парламентськими виборами.

«Що за кандидат – ідеться саме про Олену Голєву. Саме подружжя Голєвих намагається сьогодні використати правоохоронні структури для того, аби натиснути на журналістську братію. Тому що їм в атмосфері того, що відбувається, не подобається, аби журналісти про них відгукувались якось не зовсім схвально», – каже шеф-редактор телеканалу «Аверс».

Вона додала: «Коли я туди заходила, тобто у перерві між допитом Лева і мене, туди приходила пані Голєва. Тобто пані Голєва сьогодні особисто контролює хід цього розслідування і їй, вочевидь, дали такі права, оскільки вона є кандидатом у народні депутати. І, користуючись цим, подружжя Голєвих просто використовує міліцію для того, щоб звести особисті рахунки зі ЗМІ, які їм не подобаються», – переконує Московка.

У свою чергу, Голєва у телефонній розмові здивувалася таким звинуваченням на її адресу.

«Я жодним чином не впливаю на роботу правоохоронців», – зазначила вона. Водночас коментувати розслідування цієї кримінальної справи Голєва не має права, оскільки дала підписку про нерозголошення.

Пізніше МВС поширило повідомлення, в якому заперечують будь-який тиск на представників ЗМІ.

Як повідомлялося раніше, за даними Інституту масової інформації, за другу половину вересня 62% випадків порушень прав журналістів були пов’язані з виборами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.