У США заарештовано жінку за підозрою у спробі проголосувати двічі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.11.2012 08:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18892

У Лас-Вегасі (штат Південна Невада) слідчі ФБР заарештували жінку, яка підозрюється у спробі проголосувати двічі на двох різних ділянках на одних і тих же виборах.

У Лас-Вегасі в п’ятницю, 2 листопада 2012 року, ФБР заарештувало Роксану Рубін (Roxanne Rubin), яка звинувачується в спробі голосувати більше одного разу на виборах, повідомляє місцеве видання Las Vegas Sun.

Роксан Рубін була взята під варту, щойно вона прибула на роботу в готель-казино «Рив’єра». Слідчі повідомили, що Рубін 56 років, вона є зареєстрованою республіканкою, яка проживає в місті Хендерсон.

Рубін нібито проголосувала в понеділок в Anthem Community Center в місті Хендерсон. В той же день вона намагалася голосувати вдруге на ділянці по Східній авеню, стверджують слідчі.

Коли Рубін прибула на другу ділянку, працівник провів звичайну перевірку бази даних і виявили, що Рубін вже проголосувала. Рубін продовжувала заперечувати те, що вона вже голосувала і стверджувала, що працівник виборчої дільниці зробив помилку при роботі з базою даних.

Працівник виборчої дільниці по Східній авеню відсторонив Рубін від голосування і повідомив владу про інцидент.

“Є два важливих моменти, які варто відзначити, в даному випадку”, - говорить державний секретар Невади Росс Міллер. “По-перше, в тому, що, як ми вже сказали і показали в минулому, ми приймаємо всі скарги по виборах дуже серйозно і ретельно їх перевіряємо. По-друге, це свідчить про цілісність системи. Хтось думав, що, йдучи голосувати на двох різних ділянках вони в змозі вкинути два бюлетені. Система відразу спрацювала та припинила цю спробу, оперативна група відреагувала, і був проведений арешт”.

“Варто також відзначити, що оперативній групі відомо принаймні про ще один випадок голосування або спроби проголосувати двічі на виборах, в даний час проводиться розслідування”, - сказав Міллер. “Ми будемо припиняти всі такі випадки і скарги найретельнішим чином”.

Спеціальна оперативна група з реагування на інциденти на виборах США має кілька юрисдикцій і складається з федеральних слідчих і слідчих штату.

У той час як звинувачення в шахрайстві виборців або несправних машин для голосування є досить поширеними під час виборів, член виборчої комісії Ларрі Ломакс повідомив, що це перший випадок за 15 років його роботи коли виборець був заарештований за те, що намагався проголосувати двічі.

“Під час дострокового голосування, працівники виборчих ділянок використовують базу даних для пошуку реєстрації виборців. Карти, які використовуються для активації машини для голосування, потім синхронізуються з інформацією, що виборець уже проголосував і паралельно виборця реєструють в базі, як такого, що вже проголосував. Якщо виборець спробує проголосувати двічі, попередження буде блимати на екрані монітора працівник”, - пояснив Ломакс процедуру перевірки виборця на дільницях для голосування.

“Коли ми піднімемо ваші дані, і якщо ви вже голосували, то це буде видно прямо на екрані, - сказав Ломакс. -Буде відзначено, де і коли ви голосували”.

Аудит на сайті для голосування проводиться щоденно, щоб переконатися, що кількість активованих карт збігається з кількістю бюлетенів.

Від “Аратти”. Цей випадок на виборчій кампанії в США красномовно свідчить про відповідальність всіх суб`єктів виборчого права в демократичній країні. В Україні ж, навпаки, - незважаючи на існування кримінальної відповідальності, вибори фальсифікуються на всіх етапах - починаючи від підкупу виборців і вкидання бюлетенів на виборчих дільницях, закінчуючи обробкою і оголошенням результатів ЦВК. А злочинці не караються, а отримують державні нагороди.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.