Демократичні вибори. У МВС стверджують, що у на ВО у Каневі силового захоплення не було

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.11.2012 11:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18923

На Черкащині працівники міліції забезпечили безперешкодне вивезення виборчих протоколів за результатам голосування по партійним спискам до ЦВК.

Про це повідомляє УГЗ МВС України.

6 листопада близько 22-00 години до Канівського МВ УМВС звернувся голова окружної виборчої комісії № 197 в місті Канів , який заявив, про те, що група осіб на чолі з народним депутатом України Шевченком А.В., перешкоджають роботі виборчої комісії. Для забезпечення громадського порядку до приміщення окружної виборчої комісії було направлено співробітників спецпідрозділу «Беркут».

7 листопада близько 5-00 години ранку співробітники спецпідрозділу „Беркут” створили „живий коридор” та дали змогу голові ОВК № 197 разом з двома членами комісії безперешкодно зайти до приміщення комісії та забрати протоколи комісії за результатами голосування по партійним спискам, щоб відвезти їх до ЦВК. Силового протистояння між співробітниками спецпідрозділу „Беркут” та громадянами не було. За допомогою до лікарів ніхто з присутніх не зверталися.

Пізніше, під час повернення працівників спецпідрозділу «Беркут» до Канівського міськвідділу на службовому автобусі «БОГДАН» їх обігнав автомобіль «ТОЙОТА ПРАДО», водій якого почав перешкоджати руху автобусу та в подальшому скоїв з ним зіткнення. По факту дорожньо-транспортної пригоди складено адміністративний протоколи. Внаслідок ДТП постраждалих не має.

Близько шостої години ранку 30 осіб на чолі з народними депутатами Шевченком А.В та кандидатом у народні депутати України Даценком Л.М. невдоволені діями працівниками міліції прибули до приміщення Канівського МВ УМВС в Черкаській області та наданий час проводять пікетування.

Як повідомлялося раніше, у Каневі Черкаської області представники кандидата в депутати Богдана Губського разом з бійцями спецпідрозділу міліції «Беркут» викрали протоколи і печатку з окружної виборчої комісії №197.

Про заявив народний депутат з фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Шевченко, який перебуває на місці події, повідомила прес-служба «Батьківщини».

«Близько 5-ї ранку в будівлю окружкому увірвалися працівники спецпідрозділу «Беркут», а голова комісії Максим Онищенко незаконно відкрив сейф, у якому зберігалася документація», - сказав він.

«На виході з будівлі «Беркут» просто розкидав людей. Вони разом з головою комісії і документами скочили у автобус і поїхали у Київ здавати їх у ЦВК», - стверджує Шевченко. За його словами, такі дії абсолютно незаконні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.