Кияни отримують повістки на Майдан-2. Від КМДА

Автор/джерело -  © «Київ Прес Інформ»



Дата публiкацiї - 11.01.2007 22:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1905

У четвер, 11 січня, жителі української столиці почали одержувати рахунки за квартплату, послуги опалення, водо- і газопостачання за грудень, суми яких до трьох разів перевищують платежі за листопад.

Так, в одному з рахунків за грудень у квартирі, розташованій не в "хрущовці", без лічильників, у якій зареєстрована одна людина, сума у 2,6 рази більша, ніж за листопад. При цьому в рахунку дано більш детальну розшифровку витрат на квартплату, опалення, холодну і гарячу воду, водовідвід і газопостачання.

Мін’юст неодноразово заявляв про недійсність нових тарифів, тому що вони не були подані йому на реєстрацію.

З 1 грудня КМДА підвищила тарифи на житлово-комунальні послуги в середньому в 3-3,5 рази, однак потім понизила їх, крім квартирної плати, на 10%, а для жителів бараків і "хрущовок" - на 33-39%.
Нові тарифи на холодну воду і водовідвід складають: для будинків, обладнаних квартирними лічильниками - 2,52 грн за 1 куб. м, за відсутності лічильників - 13,97 грн на одну людину на місяць.

Тарифи на гарячу воду для будинків за наявності квартирного лічильника встановлено на рівні 11,58 грн за 1 куб. м, за відсутності лічильника - 40,51 грн на одну людину на місяць, тариф на опалення -і 2,01 грн. за 1 кв м площі на місяць.

Для жителів будинків барачного, готельного типу, першого періоду індустріального домобудівництва, аварійних і старих будинків нові тарифи встановлено в розмірі: на холодне водопостачання і водовідвід - 1,82 грн за 1 куб. м для будинків, обладнаних квартирними лічильниками, 10,01 грн. на одну людину - за відсутності лічильників; гаряче водопостачання - 8,64 грн за 1 куб. м за наявності квартирного або будинкового лічильника, 30,23 грн на одну людину - за відсутності лічильників; опалення - 1,52 грн за 1 кв. м опалювальної площі.
Розмір квартирної плати для бараків і "хрущовок" підвищився в 2,5 рази замість 3,43.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.