«Магічне яйце». Литвин хоче заборонити вносити до сесійної зали сторонні предмети

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 23.11.2012 11:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19079

Голова Верховної Ради України VI скликання Володимир Литвин виступає за заборону внесення до сесійної зали «сторонніх предметів, які не мають жодного стосунку до парламентської діяльності».

Як повідомили в прес-службі парламенту, про це він сказав сьогодні в Санкт-Петербурзі.

За словами спікера, він пропонуватиме Підготовчій робочій групі розробити проект постанови, який передбачатиме комплексний підхід до розв’язання проблеми персонального голосування кожного депутата.

Як заявив Литвин, він запропонує доповнити ініційований опозицією проект постанови про обов’язковість персонального голосування ще двома пунктами: про обов’язкову участь депутата у голосуванні – «за», «проти», «утримався», щоб зафіксувати його присутність у сесійній залі, і про заборону занесення до сесійної зали сторонніх предметів, «які не мають жодного відношення до парламентської діяльності».

«Ухвалити комплексне рішення, щоб не було ганебних явищ, які не прикрашають парламент та принижують український народ і Україну як державу», – сказав спікер.

22 листопада на засіданні групи з підготовки першого засідання нового парламенту протягом тривалого часу відбувалася дискусія між представниками опозиції і Партії регіонів. Опозиціонери вимагали ухвалення вже на цій стадії роботи нового парламенту рішення про винятково особисте голосування депутатів.

Більшість, яку в підготовчій депутатській групі мають регіонали разом з представниками КПУ і самовисуванцями, зрештою проголосувала за порядок денний, який не влаштовував опозиціонерів.

Представники опозиції не голосували за це рішення і залишили засідання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.