У Каневі невстановлені особи вчинили погром у приміщенні з бюлетенями

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 23.11.2012 13:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19081

Цієї ночі було розгромлено виборчий архів у місті Каневі на Черкащині. Там зберігалися бюлетені з окружної виборчої комісії № 197. На окрузі за перемогу змагалися опозиціонер Леонід Даценко та перебіжчик із Бют Богдан Губський.

Розгром уранці помітив архіваріус. "Були вибиті двері, розгромлені коробки з бюлетенями, розкидані документи, – розповідає Даценко. – Ми викликали на місце події міліцію, порокуратуру й СБУ, оскільки у відповідності до закону виборчі документи мусять зберігатися 5 років. Зрозуміло, що погром напряму пов’язаний з тим, що вчора на позачерговій сесії Канівської міської ради депутати прийняли звернення до Генпрокуратури з вимогою розслідувати факти фальсифікацій".

"Мали прийняти ще звернення до ЦВК з вимогою перерахувати бюлетені і встановити результат голосування, однак не вистачило голосів. Хтось дуже поспішав знищити сліди злочину. Адже вся країна пам’ятає, як голова комісії Максим Онищенко свідомо фальшував результат голосування, коли на сайт ЦВК заводились неправдиві цифри, які кардинально відрізнялись від даних у протоколах із мокрими печатками. Простий перерахунок бюлетенів міг стати залізобетонним доказом, щоб хтось всерйоз і надовго сів за грати", - додав він.

Даценко уже виїхав до Канева.

Як повідомлялося раніше, за даними протоколів із мокрими печатками Леонід Даценко випередив Губського на 4600 голосів. Однак Максим Онищенко вивіз підсумковий протокол під прикриттям "Беркуту". За даними цього протоколу перемогу здобув Богдан Губський.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.