Забудовна вакханалія у столиці може закінчитися масштабною катастрофою

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 5.12.2012 17:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19192

Сьогодні, 5 грудня, в Києві у Дніпровському районі стався масштабний витік газу, в результаті якого сотні будинків на житломасиві ДВРЗ залишилися без газопостачання.

Як повідомили в прес-службі ПАТ "Київгаз", аварія сталася внаслідок несанкціонованого і неузгодженого будівництва офісно-житлового комплексу за адресою Харківське шосе, 19. Компанію, яка самовільно втрутилася в роботу газотранспортної системи, буде суворо покарано.

Для повного усунення наслідків пошкодження газопроводу 5 грудня до 22:00 подача газу споживачам у згаданому масиві буде припинено.

"Мешканцям ДВРЗ на цей час необхідно перекрити газові вентилі, а також з 18:00 забезпечити доступ в свої квартири для продування і пуску газу", - повідомили в "Київгазі".

У той же час, як повідомили жителі масиву, на деяких вулицях, на яких проводяться аварійні роботи, вiдчутний стійкий запах газу.

Крім того, проблема також полягає і в тому, що багато будинків на ДВРЗ опалюються за рахунок газових котлів. Відповідно, зараз в цих будинках немає ні тепла, ні гарячої води.

Від “Аратти”: Те, що зараз відбувається у столиці, інакше, як "вакханалією забудовників" - не назвеш. Але, власне кажучи, такий стан справ - є очевидним свідченням тотальної корумпованості КМДА та столичних правоохоронців. Бо, якби було інакше, чи міг хтось собі дозволити без будь-якої документації або з "липовими" папірцями вирубувати дерева, захоплювати земельні ділянки, зносити історичні пам’ятки тощо? Напевно, що ні, бо чинне законодавство однозначно трактує ці дії як кримінальний злочин.

Сьогодні все закінчилося порівняно благополучно: на щастя газ у магістральному газогоні не вибухнув. Але це - випадковість. У разі, якби вибухнув газогін у густонаселеному - без жертв і значних руйнувань не обійшлося. Та навіть тоді навряд чи були б покарані ті, хто за хабарі "закривав очі" на беззаконня: покарали б "цапів-відбувайлів". А оскільки сьогодні все, так би мовити, "без наслідків" - у певних кабінетах без зайвого галасу "порєшают вопрос".

Ми всі сьогодні перебуваємо заручниками чиновників-корупціонерів і ніхто з нас немає жодних гарантій недоторканості свого майна, здоров’я і навіть життя.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.