Калєтнік каже, що проблему довиборів у парламент нардепи розглянуть після канікул

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 10.01.2013 11:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19453

Питання перевиборів на 5-ти проблемних округах має буде вирішено якнайшвидше, і скоріше за все, це станеться на другій сесії Верховної Ради.

Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік, повідомляє його прес-служба.

"Хоча парламент є правомочним і при наявності 300 депутатів, але ми говоримо про те, що він має працювати у повному складі. Завтра-післязавтра це питання не вирішиться", - сказав він.

"По-перше, існує процедура розгляду подання Конституційним судом. Який нині має визначити, хто саме прийматиме рішення про призначення повторних виборів – ЦВК чи Верховна Рада. І вже після цього можна буде спрогнозувати дату проведення повторного голосування. На мою думку, чим скоріше вона стане відома, тим краще" - додав Калєтнік.

Він спрогнозував, що це питання буде вирішене під час другої сесії Верховної ради 7 скликання. І додав, що Комуністична партія обов’язково братиме участь у перевиборах.

"Ми проаналізували виборчу кампанію 2012 року. І побачили, що у нас є підтримка у багатьох областях. У нас є гідні кандидати, які мають змогу перемогти на цих виборах", - підкреслив він.

А також зазначив, що у зв’язку із призначенням окремих депутатів на посади у Кабінеті Міністрів, перевибори доведеться проводити ще як мінімум в одному мажоритарному окрузі.

"Мова йде не тільки про ці п’ять округів - Обухів, Первомайськ, Черкаси та Черкаську область. Мова буде йти і про 224 одномандатний округ в місті Севастополі", - сказав він.

"Там вибори відбулися, але у зв’язку з тим, що обраний депутат переходить на роботу до Кабміну, і має скласти свої повноваження, мають бути призначені нові вибори. І ми будемо брати в них участь. Тому що рівень підтримки КПУ у Севастополі надзвичайно високий, і є всі шанси отримати перемогу", - заявив Калєтнік.

Як відомо, 5 листопада ЦВК визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування в округах № № 94, 132, 194, 197 і 223 у зв’язку з численними порушеннями.

6 листопада Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори депутатів Ради в цих округах.

Для їх призначення необхідно законодавчо передбачити проведення повторних виборів у разі відсутності можливості встановити достовірні результати голосування. Вибори Ради пройшли 28 жовтня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.