Івано-франківського журналіста будуть судити за оприлюднення інформації про судимість «регіонала» з податкової міліції

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.01.2013 22:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19589

У середу в Івано-Франківську відбудеться засідання суду, де розглядатиметься позов проти журналіста Руслана Коцаби щодо факту розповсюдження ним інформації про судимість місцевого чиновника.

Руслан Коцаба з родиною

Позивається з заявою про захист честі, гідності і ділової репутації до журналіста депутат від Партії регіонів з Косівщини, полковник податкової міліції Василь Строїч.

«Після отримання певних документів, джерело походження яких, згідно норм чинного законодавства, я не збираюся розголошувати, вияснив, що керівник підрозділу внутрішньої безпеки насправді є перевертнем у погонах. І довів це відповідними сканами документів, які розмістив у мережі інтернету», - написав Руслан Коцаба.

Журналіст наполягає, що Строїч підробив трудову книжку та військовий квиток записом про службу в армії, що було доведено судом першої інстанції.
Натомість "регіонал" Строїч подав позов проти журналіста Коцаби.

«За позовною заявою керівника підрозділу внутрішньої безпеки Івано-Франківської ДПС (державної податкової служби) про захист честі, гідності і ділової репутації 23 січня 2013 року в міському суді відбудеться нетипове судове засідання. Позивається депутат від Партії регіону з Косівщини, полковник податкової міліції Василь Строїч до журналіста Руслана Коцаби щодо факту розповсюдження ним у інтернет-мережі конфіденційної інформації про його колишню судимість за статтею 194 ККУ. Це кримінальний злочин про встановлений і доведений судом першої інстанції факт підробляння трудової книжки та військового квитка записом про буцім-то службу в армії. Завдяки цій фальсифікації пан Стоїч зміг влаштуватися на службу в правоохоронні органи, де досі працює», - повідомив Руслан Коцаба

«Завтра в Івано-Франківську відбудеться, без перебільшення(!), унікальний процес в історії світового судочинства!!!», так прокоментував цю подію на своїй сторінці в Facebok відомий режисер, письменник та журналіст Олег Ущенко.

«В будь-якому випадку цей суд має дати відповідь на питання, хто бреше і неодмінно дати заслужену оцінку брехунові. Якщо НІ, то нехай ці дорослі дядінькі в мантіях не забороняють дітям порпатися в носах» - завершив своє повідомлення Олег Ущенко


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.