Хроніки “покращення”. У Полтаві підвищили ціни на хліб через нестачу зерна

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 28.01.2013 22:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19649

Підприємство «Полтавахліб» підвищило ціну на соціальний хліб білий на 19,6%, або на 0,49 грн - до 2,99 грн за буханець вагою 550 грамів.

Про це повідомила журналістам директор «Полтавахліб» Валентина Маджар.

За її словами, білий хліб зріс у ціні, оскільки виробник не отримав від обласної влади обіцяної кількості зерна й не може працювати собі в збиток.

«Спочатку влада просила нас піти на поступки у вересні, потім у грудні - сказали, що Новий рік, не можна. Зараз уже кінець січня, і знову нас не хочуть чути. Ми не отримали гарантованої кількості зерна в повному обсязі. Коли зерно було, ми не змінювали ціни. Але далі робити зі збитками не можемо», - сказала Маджар.

При цьому вона зазначила, що «Полтавахліб» пропонувало владі організувати торгові точки, де б реалізовувалися соціальні сорти хліба за старими цінами на дотаційних умовах.

Як повідомлялося раніше, нещодавно прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна має хороші перспективи на врожай зерна 2013 року. Відтак немає жодних підстав думати про підвищення цін на хліб.

Як відомо, на початку серпня минулого року Азаров обіцяв, що уряд не допустить підвищення цін на продукти харчування.

А в листопаді найбільший столичний виробник хліба і хлібобулочних виробів ПАТ "Київхліб" підвищив ціни на хліб "Український столичний подовий" та батон нарізний "Київський"


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.