Україна продовжить спостереження за впливом радіації на біорізноманіття у Чорнобильскій зоні

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 20.02.2013 23:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19887

В Україні продовжиться реалізація спільного з ООН проекту з дослідження впливу радіації на біорізноманіття в Чорнобильській зоні.

країна запропонувала керівництву ООН кілька напрямків співробітництва в рамках захисту навколишнього середовища.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, ці питання обговорювалися на зустрічі посла України в Кенії і Танзанії, постійного представника України при Програмі ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП, UNEP) та постійного представника України при Програмі ООН з населених пунктів Володимира Бутяги і радника міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Маркелова з заступником генерального секретаря ООН, виконавчим директором ЮНЕП Ахімом Штайнером.

"Українська сторона запропонувала на розгляд керівництву ООН кілька напрямів співпраці. Основний з них - продовження реалізації спільного проекту з дослідження впливу радіації на біорізноманіття в Чорнобильській зоні, що є першим за п’ять років спільним масштабним екологічним проектом ЮНЕП і Мінприроди, який буде імплементовано на території України", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу виконавчий директор ЮНЕП позитивно сприйняв можливість дати початок проекту технічної допомоги ЮНЕП з розробки Концепції розвитку сталого споживання та виробництва в Україні, а також підтримки ЮНЕП спільної ініціативи Мінприроди та НТУУ "Київський політехнічний інститут" щодо створення GRID-Kiev на базі працюючого Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку в Україні, Міжнародного союзу вчених з моделі успішної реалізації існуючого GRID-Warsaw.

Штайнер також підтримав ініціативу української сторони щодо зміцнення позицій ЮНЕП в Україні та розгляду можливості відкриття офісу Програми ООН у країні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.