У Петербурзі на стадіон проведуть пивопровід

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.01.2007 20:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1998

На новому стадіоні Зеніт у Петербурзі проведуть пивний трубопровід.

Про те, що пиво в спортивне спорудження, яке будується за гроші “Газпрому”, будуть поставляти по трубах, розповів сьогодні журналістам віце-губернатор північної столиці Росії Олександр Вахмістров.

Оригінальна ідея народилася в кураторів будівництва після недавнього матчу Шальке - Зеніт. Після закінчення матчу на табло з’явився напис: відвідувачів 61 700 , випито 44 000 літра пива.

"Раз на футбольних матчах споживання пінного напою йде з таким розмахом, було б логічно на новому стадіоні почати накачувати пиво просто по трубах", пояснив Вахмістров. У труби будуть заливати відразу по 20 тисяч літрів зі спеціальних бочок.

Виходити на поверхню трубопровід буде не на трибуни, а тільки в кафе і до VIP-столиків. Новий майданчик для петербурзького футбольного клубу будують на місці знесеного раніше стадіону імені Кірова. Фінансує будівництво суперсучасного комплексу, який відповідатиме всім запитам ФІФА і УЄФА, компанія “Газпром”.

Термін здачі робіт 2008 рік, попередня вартість проекту - 238 мільйонів євро, а проектувальник - відомий японський архітектор Кішо Куракава. Його стадіон, у вигляді космічного корабля, виграв конкурс проектів влітку минулого року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.