У Києві зірвали рейдерський напад

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 24.01.2007 23:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1999

Вчора ввечорі столична міліція відбила рейдерську атаку на підприємство. Нападники відбулися арештом 15 діб.

Вчора біля восьмої години вечора до чергового ГУМВС України в м. Києві зателефонував охоронець заводу "Київтрактородеталь". Він повідомив, що на території підприємства відбувається силове захоплення приміщення адміністративної будівлі підприємства невідомими громадянами, одягненими у спецодяг чорного кольору та без будь-яких ознак розпізнавання, повідомляє ЦГЗ МВС.

На місце події негайно виїхали співробітники Солом'янського РУ. Уже на місці виявилось, що біля 40 невідомих осіб (одягнених у бронежилети та захисні шоломи) здійснили силове захоплення приміщень підприємства.

Зі слів генерального директора КП "Київтрактородеталь" О.В. Дворника, захоплення здійснили працівники одного з приватних підприємств.

Силове вторгнення на територію КП "Київтрактородеталь" було здійснено на підставі постанови про відкриття виконавчого провадження, згідно ухвали Комсомольського районного суду м. Херсона.

При спробі працівників ОВС пройти на територію КП "Київтракторо¬деталь" та з'ясувати обставини події, представники згаданого ПП вчинили непокору законним вимогам працівників міліції (ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення), за що 26 осіб були затримані та доставлені до Солом'янського РУ, де на них було складено адмінпротоколи..

Охорону громадського порядку біля КП "Київтрактородеталь" нині забезпечують працівники підрозділу «Беркут».

Від “Аратти”: як на нас, то дуже дивно, що співробітники міліції так м'яко покарали осіб, в діях яких, щонайменше присутні ознаки трьох кримінальних злочинів.

Почнемо із того, що виконавче провадження за рішенням суду мають провадити судові виконавці та співробітники МВС, а не якась там ПП. Для співробітників ПП такі дії, навіть за наявності рішення суду, кваліфікуються як грабіж, або розбій, залежно від наявності та застосування зброї та конкретної шкоди власнику майна.

Ативна непокора законним вимогам співробітників міліції - теж кримінальний злочин, тим більше, - в даному випадку за обтяжуючих обставин: групою, за попередньою змовою.

Привласнення будь-якою особою владних повноважень державного органу - теж кримінальний злочин.

Отже, із рейдерами можна й потрібно боротися, а якщо застосувати Закон у повній мірі, а не у вигляді адмінарештів чи умовних штрафів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.