Дітей-сиріт використовують для випробувань вакцин і медпрепаратів?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 11.03.2013 12:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20039

У Полтавській області використовують дітей-сиріт для випробувань вакцин і медпрепаратів, що не мають акредитаційного сертифікату.

Про це заявив депутат від "Батьківщини" Валерій Головко, який звернувся із запитом до начальника департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації з вимогою розібратися з цією інформацією.

"Останнім часом в Україні проводяться з численними порушеннями процедури клінічних випробувань медпрепаратів, поданих на реєстрацію, - йдеться у депутатському запиті.

"Кричущим фактом є проведення випробувань із залученням дітей-сиріт, у тому числі після закінчення терміну дії їхнього договору страхування, або без дозволу одного з батьків, а ще страшніше - з порушеннями в частині інформаційної згоди неповнолітніх пацієнтів", - уточнив він.

Головко вважає, що подібні факти спостерігаються в багатьох медичних установах, зокрема, розташованих і на території Полтавської області.

"З’явилися факти проведення клінічних досліджень за участю дітей педіатричним відділенням Полтавської обласної дитячої клінічної лікарні, зокрема, багатоцентрове клінічне дослідження по встановленню безпеки і переносимості терапії "Дорібаксу" за відсутності акредитаційного сертифікату майже півтора року (з 20.11.2010 по 17.02.2012 рік)", - також сказано в повідомленні Головко.

У зв’язку з цим депутат зажадав від керівника обласного департаменту охорони здоров’я у разі підтвердження даної інформації притягнути до відповідальності винних осіб.

"Дорібакс" є синтетичним антибіотиком широкого спектра дії, застосовується внутрішньовенно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.