Великобританія вимагатиме від Росії екстрадиції Лугового

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.01.2007 08:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2011

Влада Великобританії вимагатиме від Росії екстрадиції Андрія Лугового, якого звинувачує у вбивстві Олександра Литвиненка, пише в п'ятницю британська газета The Guardian.

Андрій Луговой

За словами джерела газети в уряді країни, Скотланд-Ярд зібрав достатньо доказів для звинувачення росіянина у вбивстві Олександра Литвиненка.

Зібрані слідством матеріали будуть найближчим часом передані в Королівську службу звинувачення, від рішення якої залежатиме подальший хід цієї справи.

Сам Луговой в розмові із співробітником видання в черговий раз спростував інформацію про свою причетність до вбивства, відзначивши, що вперше чує про плани Скотланд-Ярду добиватися від Росії його видачі.

The Guardian відзначає, що російські закони не припускають видачі громадян країни іноземним державам для кримінального переслідування. Але, за даними газети, якісь офіційні представники керівництва Росії вже повідомили до Лондона про готовність Москви піти на екстрадицію Лугового в обмін на видачу Бориса Березовського.

Нагадаємо, що Луговой зустрічався з Литвиненко в барі готелю “Міллєніум” 1 листопада 2006 року, після чого здоров'я останнього різко погіршало.

Посмертна експертиза встановила, що колишній співробітник ФСБ був отруєний полонієм-210, сліди якого пізніше були виявлені, у тому числі, і в організмі Лугового, повідомляє Lenta.Ru.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.