Негативні коментарі в Мережі - ознака небезпеки для здоров’я дописувача

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.03.2013 05:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20203

Вважається, що випускати негативні емоції назовні - корисно. Утім, нове дослідження показало, що якщо ті ж емоції «виплескувати», але вже он-лайн, то цим можна лише нашкодити собі.

Ті, хто залишає негативні коментарі на сайтах, знаходяться у небезпеці

Ті відвідувачі, які регулярно залишають агресивні чи негативні коментарі на сайтах, відчувають себе ще більш роздратованими та злими.

Але ще одне дослідження показало, що втрачають гарний настрій однаково і ті, хто залишає негативні коментарі, і ті, хто їх читає. Дослідження, яке цитує видання The Daily Mail, опубліковане у журналі "Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking".

За словами доцента кафедри розвитку людини і психології в Університеті Вісконсін-Грін Бей Райана Мартіна, сукупність анонімності та "соціальна дистанція" в Інтернеті, знижує в індивідума почуття стриманості і обережності.

«Деякі люди хибно вважають, що Інтернет - це окремий світ, де їхня безпека - це анонімність. Утім, це не так. Вони не розуміють, що зловживаючи веб-сайтами, вони викликають страждання та біль інших людей, що знаходяться з приймального боку їхньої онлайн-тиради», - каже він.

Інтернет-ресурси, а особливо соціальні мережі - це не зовсім віртуальний світ, - це живі, реальні люди - з власним світоглядом, емоціями і вразливістю. Це - реальне життя, реальний світ.

Постійні роздуми про стресову подію та її рефлексування «вимикає» імунний захист організму людини

Негативні думки та їхнє поширення погіршують здоров’я

Нове дослідження показало: переживання з приводу стресових ситуацій, а навіть не самі ситуації, ініціюють запалення в організмі, пише Zee News.

Як виявилося, рівень С-реактивного білка, маркера запалення в тканинах, зростав, коли людей просили рефлексувати на тему неприємної події. Це перше дослідження, в рамках якого фахівці безпосередньо вимірювали силу впливу думки на тіло людини.

Коментує Пеггі Зоккола, доцент психології в Університеті Огайо: «Більшість досліджень спираються не на експериментальні дані. У нашому ж випадку було проведено опитування. Добровольці розповідали, як часто вони любили подумки «пережовувати» неприємні моменти. І тільки після цього досліджували фізіологічний стан».

У роботі вязли участь 34 в цілому здорові молоді жінки. Відомо, що С-реактивний білок виробляється в печінці в якості одного з механізмів первинної імунної запальної відповіді. Його часто використовують для визначення наявності інфекції і для передбачення ризиків розвитку захворювань в перспективі.

Однозначно виходило, що постійні роздуми про стресову подію та її рефлексування (у тому числі і вигляді «он-лайн гніву», про що йде мова вище) «вимикали» імунний захист у вигляді запалення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.