Вибори у Києві блокуються, бо на Банковій готують «покращення»?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 16.04.2013 15:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20431

Голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов вважає, що Київ має якнайшвидше провести реформу місцевого самоврядування.

Про це Попов заявив на засіданні в КМДА, де презентувалась Концепція реформування місцевого самоврядування, що готується за дорученням Президента.

Попов озвучив пропозицію у найкоротші терміни створити робочу групу за участю депутатів Київради, представників Громадської ради при КМДА, а також адміністрації столиці, яка зможе працювати над пропозиціями від столиці щодо реформування місцевого самоврядування, виходячи з результатів громадського обговорення цього питання.

«У нас є унікальна можливість, оскільки є політична воля президента України, зібрати всі проблеми по темі і так виписати, щоб ми назавжди заклали собі дійсно ті права, які нам потрібні. Причому не для того, щоб сказати, що от вони є, а для того, щоб життєдіяльність забезпечити. І як на мою думку, нам треба обов’язково зробити робочу групу, щоб не було там політики, щоб сіли і виписали ту модель, ту концепцію управління в Києві, яка дійсно буде ефективною», – сказав Попов.

Також він наголосив на пропозиції щодо термінів проведення реформ в столиці України.

«Щоб ці реформи в Києві були, якщо не в 2013-му, то точно в І півріччі 2014 року в частині прийняття нової законодавчої бази і остаточного вирішення, як буде організована влада і як буде розвиватись місцеве самоврядування», – сказав голова КМДА.

Він нагадав про значні вилучення з бюджету Києва до Держбюджету на що, наразі, місцева влада не може впливати; на неможливість контролювати місцевими органами будівництв у столиці, а також на неможливість провести місцевий референдум з нагальних питань київської громади через прийняте нове законодавство.

За словами Попова,всі ці проблеми мають бути вирішені якнайшвидше, і для цього потрібні реформи.

Як повідомлялося раніше, 2 квітня Верховна Рада провалила голосування за вибори мера Києва і депутатів Київради. Проект постанови № 1030 про призначення дати виборів на 2 червня в другому читанні і в цілому підтримало лише 209 нардепів.

Раніше "регіонали" заявляли, що визначатися зі своєю позицією щодо голосування в цілому за постанову про вибори в Києві тільки після вердикту Конституційного суду.

В опозиції заявляють, що КС запропонує провести вибори мера Києва у серпні, а вибори Київради в інший час.

Верховна Рада 16 квітня планує розглянути проект постанови про проведення позачергових київських виборів

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заяви, що регіонали не голосуватимуть за цей проект.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.