Папа римський Франциск порадив просто творити добро і не перейматися думками про Бога

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.05.2013 00:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20758

Папа римський Франциск зробив заяву, яка змусила здригнутися весь Ватикан. Він сказав, що навіть якщо людина, яка творить добро, не вірить у бога, вона все одно може розраховувати на спасіння.

Ватикан швидко спростував фразу Папи про те, що атеїсти можуть розраховувати на спасіння

Почувши це, віряни засипали представників Ватикану гнівними листами. Ті дали спростування, повідомляє Huffington Post .

"Якщо кожен з нас на своєму місці буде робити щось хороше, ми рано чи пізно зустрінемося, а наші культури почнуть взаємодіяти. Через добро ми знайдемо одне одного. "Але я невіруючий, святий отець, я атеїст", - хтось скаже. Роби добро, і ми зустрінемося", - заявив папа Франциск. Понтифік додав, що за допомогою "крові Христової" навіть атеїсти знайдуть спасіння.

Наступного дня прес-секретар Ватикану Томас Росіко поспішив дати спростування вислову Папи. Він заявив, що невіруючі люди навряд чи врятуються. "Спасіння дарує Христос, голова, через Церкву, тіло Його. Отже, люди, які відмовилися ввійти в неї або залишитися в ній, не можуть бути врятовані", - оприлюднив Росіко офіційну позицію Ватикану з цього питання.

Прес-секретар Ватикану додав, що в обов’язки Папи входить насамперед вміння добре і красиво говорити, а не забезпечувати правильне тлумачення Біблії.

"Папа Франциск є досвідченим пастирем і проповідником, який має великий досвід в тому, щоб достукатися до людей. Навряд чи він сказав би так, виступаючи на богословському факультеті вищого навчального закладу або під час серйозного релігійного диспуту", - заявив Росіко, зазначають ВЄСТІ.

Від «Аратти». Ну звичайно, що може заявити Ватикан, - адже слова Папи римського можуть водночас зруйнувати тисячоліттями вибудуваний гешефт Церкви у посередництві між людиною і Богом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.