Іменні залізничні квитки абсолютно не заважають спекулянтам

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 31.07.2013 12:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21283

Після звільнень касирів на київському вокзалі за зв’язок з квитковими перекупниками і впровадження заборони на користування мобільними телефонами (щоб касири не контактували зі спекулянтами) перекупники почали використовувати нові схеми.

Як з’ясувала газета Вести, тепер перекупники використовують такі схеми: продають коди на заброньовані квитки, а в особливо складних випадках садять на поїзд і організовують автобусні рейси в потрібному напрямку.

Видання повідомляє, що один зі спекулянтів квитками на залізничному вокзалі погодився розповісти про те, як цей бізнес працює.

"Вам, напевно, буде смішно, але ми сприймаємо як кровну образу закиди людей, мовляв, ми скуповуємо всі квитки у перший же день і через нас такий дефіцит у касах. Все не так. У каси потрапляє не більше 50% усіх квитків. Велику частину бронюють турагентства, у яких свої домовленості із залізницею, а решта - бронь пільговиків всяких, депутатів, міліції і т. д. Через те, що квитки зараз іменні, зрозуміло, що ми не можемо їх викупити", - заявив виданню співрозмовник.

Він повідомив, що перекупники можуть дістати квитки, тільки коли знімається бронь. А перша бронь знімається рівно за добу до відправлення поїзда, і потім за 12, 8, 4 години і остання - за дві години. За його словами, до цього часу вони вже набирають клієнтів, які дають передоплату за квитки і свої прізвища-імена.

"Ми просто підходимо до каси і купуємо - паспорти не потрібні. На найбільш жваві напрямки самі робимо бронь. Наприклад, бронюю дев’ять квитків до Львова по 20 грн за один (прізвища тут не потрібні), а потім коди броні по сотці продаю. Навар в цьому випадку на квитку - 80 грн", - зазначило джерело. Співрозмовник газети каже, що в середньому наварюють на квитку від 70 до 100 грн.

У міліції Південно-Західної залізниці кажуть, що борються з перекупниками квитків. "У нас створені спеціальні бригади, які чергують біля кас на вокзалі і на платформах біля поїздів. Їх затримують, але вони відбуваються дрібними штрафами", - розповіла газеті прес-офіцер ПЗЗ Наталія Мельник.

Що стосується участі міліції у квитковій мафії, то це в прес-службі заперечують. "Ті, хто був помічений у зв’язку з перекупниками, давно звільнені, в цьому році подібних випадків не було. Але якщо ви помітите, то звертайтеся, ми готові зафіксувати це, і якщо вони винні, то будуть покарані", - резюмувала Мельник. У ПЗЗ також готові звільняти кожного касира, поміченого в зв’язку зі спекулянтами.

Нагадаємо, що 16 липня в Україні підвищилися тарифи на перевезення пасажирів залізничним транспортом у внутрішньому і міжнародному сполученнях.

Як повідомлялося раніше, відтепер в усіх категоріях вагонів, крім СВ, вагонів поїздів Інтерсіті+ і приміських поїздів, у внутрішньому і міжнародному сполученнях змінені тарифи на перевезення пасажирів залізничним транспортом.

Вартість подорожі залізницею у внутрішньому сполученні підвищилася на 10%, а в міжнародному сполученні ціни зростуть на 5%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.