На річницю ГКЧП влада готує бійку під Київрадою?

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 13.08.2013 15:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21384

У провладній більшості Київради готові утримати натиск “Свободи” і провести сесію, залучившись підтримкою спортсменів.

Про це Gazeta.ua заявив Голова депутатської фракції "Спортивний Київ" Віктор Грінюк.

"Ми будь-яким чином готові до сутички. Мені 52 роки, я — спортсмен. Мені вже піднадоїло, займаючись безоплатною суспільною роботою, дивитись, як мені 20-тирічні, в яких ще шмарклі не підсохли, які вчились битися в тих, кого я вчив, будуть мене тренувати. Ми не коні, щоб нас налигачем заганяти в стойло. Ніхто там стояти не буде. Ми ці суспільні питання будемо вирішувати. А шмаркачі хочуть, щоб ми їх потренували — то ми їх потренуємо. Хочуть побитися — запрошуємо", - заявив Грінюк, зауваживши, що три народні депутати написали на нього заяви про перешкоджання депутатській діяльності, про погрозу вбивством.

Очільник "спортивного Києва" переконаний, що нардепи користуються своєю недоторканністю.

"Приходять люди, які хочуть поводитися демократично. А хіба заходити в Київраду з підкачаними помічниками й заважати депутатам голосувати - це демократично? Так я завтра прийду так само з цілою Федерацією легкої атлетики Києва, у нас 1800 спортсменів. І я хочу подивитись, що з цього вийде", - сказав він.

Віктор Грінюк зазначив, що Київрада готова піти на поступки опозиції, й ще раз звернутись до Верховної Ради про призначення виборів у столиці.

"Ми вже написали два звернення до Верховної Ради. Але "в нормальній хаті завжди по третій наливають", тому підготуємо ще й третє. Нехай нардепи між собою домовляються й призначають вибори хоч завтра", - додав Грінюк.

Депутат Київради нагадав, що сесію збирають для фінансування будівництва метро, розв’язки на Поштовій площі, призначенням надбавки бюджетникам.

"Метробудівці вже чотири місяці не отримують зарплату. Їм, бідним, треба добудувати метро. Той "Метробуд" в боргах, як в шовках. На жаль, бюджетний кодекс так написаний, що багато речей не можна зробити без рішення міськради", - запевнив Грінюк.

Як повідомлялося раніше, "Свобода" планує привести до Київради 19 серпня 20 тис. киян, щоб добитися призначення виборів у столиці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.