Вчені виявили слід від зіткнення Землі з кометою

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.10.2013 23:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21907

Група вчених з Південної Африки оголосила, що виявила перший доказ того, що в земну атмосферу входила комета.

Раніше в Єгипті був виявлений чорний уламок з вкрапленням алмазів, який досі вважали частиною метеора. Тепер же вчені заявляють, що це частина ядра комети, повідомляє ТСН.

"Ми встановили, що це був не метеор. Іншими словами, це був шматок каменю, який увійшов у атмосферу Землі і згорів. Але насправді це була комета з глибин космосу, з глибин часів, яка увійшла в атмосферу Землі і вибухнула. Це перший задокументований доказ падіння комети на нашу Землю", - заявив представник групи дослідників Девід Блок.

Вчені стверджують, що комета увійшла в атмосферу і вибухнула близько 28 мільйонів років тому. Жар був настільки сильним, що пісок Сахари розплавився і перетворився в кварцеве скло. У наші дні серед осколків цього скла і був виявлений загадковий чорний уламок.

Блок також повідомив, що раніше вченим траплялися тільки найдрібніші частинки комет. Їх знаходили у верхніх шарах атмосфери Землі і в антарктичному льоді. Уламок комети, виявлений в Африці, допоможе вченим розгадати процес народження Сонця і планет Сонячної системи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.