Чернігівські журналісти солідаризувалися. Промосковські сили були в шоці

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.02.2007 21:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2240

Акція журналістської солідарності у форматі флеш-моб відбулася під Єкатерининською церквою в Чернігові.

Більше 20 представників різних чернігівських засобів масової інформації прийшли з фото- і відеокамерами під храм, що з липня пікетують представники Прогресивної соціалістичної партії України і віруючої Української православної церкви Московського патріархату.

За словами головного редактора “Високого Валу” Олега Головатенка, флеш-моб став солідарною реакцією чернігівських ЗМІ на спробу міліції затримати під храмом журналіста Владислава Савенка з вимогою знищити відзнятий фотоматеріал. Також журналісти виступили проти "нахабного" відношення до представників ЗМІ пікетників Московського патріархату.

"Пікетники Єкатерининської церкви розгубилися", - зазначив Головатенко. Також він сказав, що представники ЗМІ не почули нічого зрозумілого, крім заперечування прав журналістів здійснювати професійну діяльність у публічному місці, прокльонів, анафем і звинувачень у причетності до католицької церкви.

Представники Суспільної мережі Опора передали міліції заяву, що стосується останніх подій, які привели до журналістської акції.

Нагадаємо, що вірують УПЦ МП і представники ПСПУ з липня минулого року блокують вхід у Єкатерининську церкву в Чернігові. Тим самим вони протестують проти рішення голови Чернігівської ОГА про передачу цієї церкви, де розміщувався музей народно-декоративного мистецтва, громаді УПЦ Київського патріархату.

Свій намет біля Єкатерининської церкви на початку лютого цього року установили і представники УПЦ Київського патріархату.

Православні Московського патріархату виразили обурення з цього приводу і призвали міського голову не допустити встановлення наметів. У звертанні Московського патріархату до глави міста говориться: "7 місяців не було ніяких протиправних дій. Ми мирно молимося і чекаємо рішення суду.

Протистояння між московськими, київським патріархатами і журналістами продовжується.

Від “Аратти”: “вівці” божі із Московського патріархату відрізняються від решти населення неадекватною агресивністю, особливо щодо українських журналістів.

У нас виникає підозра, що після того, як ВЧК-ОГПУ-НКВС-КДБ провела серед пастирів, скажімо дипломатично, роз'ясновальну роботу у концтаборах та буцегарнях, а також укріпила духовні кадри кращими офіцерами діючого резерву, то релігійна організація набула принципово нових рис, а головне - завдань...

Зрозуміло, що фотографи та телеоператори, в силу нової специфіки, дратують пастирів та активістів із пастви.

Тільки СБУ, чомусь усе це спокійно спостерігає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.